ertnews.gr

Χίος: Ανοικτές σχολικές αυλές με ευθύνη των συλλόγων γονέων προτείνει ο Δήμος

15/06 13:00
Χίος: Ανοικτές σχολικές αυλές με ευθύνη των συλλόγων γονέων προτείνει ο Δήμος

Παραχώρηση των αύλειων χώρων των σχολείων για την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά με ευθύνη επιτήρησης στους γονείς τους και τους συλλόγους γονέων προτείνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του, ακυρώνοντας στην ουσία την πρόταση για προσβάσιμες αυλές σχολείων κατά τη θερινή περίοδο!

Συγκεκριμένα ζητά τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων να συνοδεύονται και με την προαναφερόμενη δέσμευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας- Πρόνοιας του Δήμου Χίου και προέδρου της ΔΕΠ Γιώργου Παπαδόπουλου:

«Σας γνωρίζουμε ότι, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) -σε αγαστή συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας- προτίθεται να χορηγήσει άδεια παραχώρησης των αύλειων χώρων των σχολείων, κατά τη θερινή περίοδο, για την ψυχαγωγία των παιδιών-μαθητών τους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι ψυχαγωγίας (π.χ. παιδικές χαρές, χώροι αθλοπαιδιών), ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε συγκεκριμένες -πυκνοκατοικημένες-  συνοικίες, ακόμη και σε κάποια χωριά.
Για να πραγματοποιηθεί τούτο, η Δ.Ε.Π. δέχεται αιτήματα διευθυντών των σχολείων υπό τον όρο ότι, οι αύλειοι χώροι καθ΄όλο το ωράριο-χρονικό διάστημα παραχώρησής τους θα επιτηρούνται και εποπτεύονται από υπεύθυνα άτομα (π.χ. γονείς, μέλη των Συλλόγων Γονέων των σχολείων σε βάρδιες, κηδεμόνες, κλπ).
Παρακαλούμε, να εξετάσετε το ενδεχόμενο αυτό με τους Συλλόγους Γονέων (ή τον εκπρόσωπο των Γονέων στη Σχολική Κοινότητα, όπου δεν υφίσταται Σύλλογος Γονέων) και σε περίπτωση που κρίνετε σκόπιμο να παραχωρηθεί στο σχολείο σας ο αύλειος χώρος του για το σκοπό αυτό, να μας αποστείλετε σχετική αίτηση (υπ΄όψιν κ. Παπαδόπουλου- Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Τηλ.: 2271350842- γραμματέας κα Ευγενία Καρασούλη), προκειμένου να αποφανθεί σχετικά η Δ.Ε.Π., έως την Τετάρτη 22/06/2016.-

Με τιμή

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Παιδείας- Πρόνοιας
Πρόεδρος Δ.Ε.Π. Χίου»

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version