Χίος: Ανέλαβε ο οδηγός στο ασθενοφόρο Βολισσού και με επιτυχημένη διακομιδή

Με το καλημέρα της υπογραφής σύμβασης, ανέλαβε και δράση ο οδηγός στο ασθενοφόρο του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού στη Χίο.
Συγκεκριμένα ο οδηγός Δημήτρης Μαλλάς που υπέγραψε το πρωί της Τρίτης σύμβαση για δύο χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, το μεσημέρι χρειάστηκε να μεταφέρει ασθενή με αλλεργικό σοκ από το χωριό Παρπαριά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η δημοτική σύμβουλος Δήμου Χίου από τη Δημοτική Ενότητα Αμανής, Βιβή Ποταμούση, σημείωσε ότι το περιστατικό έγινε στο χωριό της και με τις πρώτες βοήθειες της αγροτικής γιατρού και με τη χρήση οξυγόνου κατά τη μεταφορά, όλα πήγαν καλά.

Η κα Ποταμούση, που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ, είχε παίξει ουσιαστικό ρόλο ώστε μέσω προκήρυξης λοιπού βοηθητικού προσωπικού τον περασμένο Φεβρουάριο, να μπορέσει ο κ. Μαλλάς, για χρόνια εθελοντής οδηγός, να υποβάλλει αίτηση και τελικά να προσληφθεί.
Η Βιβή Ποταμούση σημείωσε ότι ο θάνατος του άτυχου πυροσβέστη στις 12 Ιουλίου, επιτάχυναν τη διαδικασία για την πρόσληψη. «Νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε πάντα αυτό τον άνθρωπο που μετά το θάνατό του, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που χρονοτριβούσαν». Η δε σύμβαση είναι διετής διάρκειας, που μπορεί να ανανεωθεί για ακόμα δύο χρόνια.

Ανάγκη και Γενικού Ιατρού
«Είναι πολύ σημαντικό να στελεχωθεί επίσης το Πολυδύναμο ιατρείο της Βολισσού με γενικό γιατρό και να είναι όλοι οι αγροτικοί γιατροί στις θέσεις τους, ώστε να βγαίνουν και οι εφημερίες», σημείωσε η κα Ποταμούση.

Καθαρή από covid
Στο ερώτημά μας για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή σε ότι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού, τόνισε ότι παρόλο που έχουν έρθει επισκέπτες δεν έχει σημειωθεί κάποιο συμβάν. Σημείωσε όμως ότι είναι σημαντικό να γίνονται rapid tests και στην Αμανή. Καθώς και να εμβολιαστούν άμεσα οι 5 ηλικιωμένοι από τρία χωριά που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κλιμάκιο που θα μεταβεί στην Αμανή.
Χίος: Ανέλαβε ο οδηγός στο ασθενοφόρο Βολισσού και με επιτυχημένη διακομιδή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος