Χίος: Αναβολή λόγω κορονοϊού του Εφετείου για την επίθεση κατά νοσηλευτή

Αναβολή για τις 16/6/2022 πήρε η δίκη στο Εφετείο του Ματθαίου Μερμηγκούση, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη.
Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στα γεγονότα στο χώρο του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας στη Χίο, την 6η Ιουνίου 2016, όταν ο νοσηλευτής βρέθηκε στην περιοχή εκτελώντας υπηρεσία από το Νοσοκομείο Χίου.

Πρόκειται για τη 2η αναβολή αφού σήμερα νοσούσε με κορονοϊό ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενους έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών τη επίθεσης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Πρωτόδικα υπάρχουν ακόμα δύο καταδίκες για το ίδιο άτομο, για επίθεση κατά δημοσιογράφου (14 Σεπτεμβρίου 2016), καθώς και για επίθεση κατά προσφύγων (20 Απριλίου 2017) με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη εξέδωσαν η δημοτική παράταξη “Χιακή Συμπολιτεία” και το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος