Χίος: Ανάδειξη του Κάμπου και προστασία των περιβολιών, ζητά ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Κάμπου

Την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής του Κάμπου, τόνισαν τα μέλη του νεοεκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου κατά τη συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο.

Η διάσωση – αναβάθμιση του μνημειακού και φυσικού πλούτου της περιοχής, με αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, ήπιων μορφών περιήγησης – φιλοξενίας, στήριξη παραδοσιακών καλλιεργειών, ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ήταν τα θέματα που επισημάνθηκαν.

Χίος: Ανάδειξη του Κάμπου και προστασία των περιβολιών, ζητά ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Κάμπου
Από την πλευρά του κ. Μπουγδάνου τονίστηκε ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που καταρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, υπάρχει ειδική μέριμνα για την περιοχή του Κάμπου με τη διεκδίκηση κονδυλίων για την ανάδειξή του.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να προωθηθεί το αίτημα των ιδιοκτητών πηγαδιών, να δοθεί παράταση ενός έτους για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να διατηρηθούν οι συμβάσεις με αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος