Χίος: Αίτημα για στέγαση του Ειδικού σχολείου στο εκθεσιακό κέντρο “Γ. Καλουτάς”

Πρόταση να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο, μέχρι να γίνει το δικό του κτήριο, στο Εκθεσιακό Κέντρο “Γεώργιος Καλουτάς” κατέθεσε και ο Δήμος Χίου στη χθεσινή σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.


Το θέμα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου είχε τεθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου από τους Συλλόγους Γονέων των Ειδικών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Χίου.
Η πρόταση αναμένεται έτσι να συζητηθεί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να βρεθεί στη Χίο, με αφορμή τα «Ελευθέρια» του νησιού στα 1912, την 11η Νοεμβρίου.
Την τελική απόφαση θα πρέπει να την πάρει δε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ήδη έχει αφήσει σε εκκρεμότητα δύο προτάσεις. Αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου (την οποία και θεωρεί εφικτή ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Λεωνίδας Αθηνάδης) για χρήση του χώρου για δημιουργία Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία και την πρόταση πολιτών για κέντρο κατάρτιση νέων αγροτών.

Να σημειωθεί, ότι τυχόν επιλογή του χώρου για Ειδικό Σχολείο, μόνο προσωρινή δεν θα είναι, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το νέο κτήριο. Προβλήματα υπάρχουν και με την επιλογή του χώρου. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στο οικόπεδο που προόριζε ο Δήμος για τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου στην περιοχή Φόρος «διαπιστώθηκαν αδυναμίες ανταπόκρισης του στα προβλεπόμενα από το Νόμο». Παράλληλα η Περιφέρεια, δια του Ειδικού Συμβούλου της, συμμετείχε σε συνάντηση με το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», όπου και εξετάστηκε η λύση της στέγασης στην περιοχή Λολόδεντρα- Κτήμα Λεμάνικο, το οποίο προορίζεται με τη βούληση του διαθέτη για την ανέγερση δομών υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος