Χίος – Α. Μιχαηλίδης: “Μποναμάς” της κυβέρνησης οι ελλείψεις φαρμάκων

Για «μποναμά» τον οποίο επεφύλαξε για το νέο χρόνο η κυβέρνηση στους πολίτες, όπου «είναι τραγικές οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικές, πλέον, κατηγορίες φαρμάκων», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Αντιπυρετικά, φάρμακα για τις αλλεργίες, αντιβιοτικά, εισπνεόμενα, ακόμη και θεραπείες για τον διαβήτη, λείπουν από την αγορά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να τα προμηθευτούν. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση, προσπαθώντας να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα φάρμακα τους πελάτες τους», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.
«Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει, ως συνήθως, τον τροχονόμο, εξαγγέλλοντας δήθεν παρεμβάσεις, όπως συστάσεις για διάθεση γενοσήμων φαρμάκων, αγνοώντας ότι ελλείψεις υπάρχουν και σε αυτήν την κατηγορία, ή κάνοντας απαράδεκτες δηλώσεις ότι δήθεν οι γιατροί γράφουν πολλά φάρμακα, αγνοώντας επίσης ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν επιτρέπει την αναγραφή μεγαλύτερης ποσότητας από την αναγκαία», συνεχίζει ο γιατρός-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταθέτει δε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρει τις αγνοεί η κυβέρνηση, όπως δραστικοί έλεγχοι στην αγορά των φαρμάκων καθώς και ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος