Χίος: 91 μονάδες αίματος την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη (video)

91 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εορταστική αιμοδοσία για την παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, που διοργάνωσε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου.
Με στήριγμα τους ένστολους πολίτες, αλλά και μέλη από τα σώματα ασφαλείας και εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, οι πόρτες του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου έμειναν ανοικτές για περίπου 8 ώρες σε όσους ήθελαν να αιμοδοτήσουν.

Παράλληλα ενημερώθηκαν άτομα από 20 έως 40 ετών για το τι σημαίνει να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου μίλησαν η Άννα Σωτηρίου- προϊσταμένη των νοσηλευτών του Τμήματος Αιμοδοσίας και η Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου- αιματολόγος στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Όπως σημείωσε η κα Σωτηρίου, το Τμήμα Αιμοδοσίας και αυτή την περίοδο του κορονοϊού, αύξησε τη δράση το, φθάνοντας στις τοπικές κοινωνίες. Πράγματι σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται με τους τοπικούς συλλόγους εθελοντικές αιμοδοσίες στα χωριά της Χίου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι οι μονάδες αίματος που λαμβάνονται προέρχονται κατά 70% από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες.

Όταν πανελλαδικά το ποσοστό αυτό φθάνει στο 40%, όπως σημειώνει η αιματολόγος ιατρός Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου. Σημείωσε δε την μεγάλη σημασία που έχει να φύγουν τυχόν προκαταλήψεις και φόβοι για αιμοδοσία, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των νέων και ηλικιακά αιμοδοτών.
30 χρόνια αιμοδότης δηλώνει ο Ζαφείρης Λασκαρίδης, από το παράρτημα Χίου της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών. Μαζί με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Γιώργο Αμέντα δηλώνουν τη στήριξη των συναδέλφων τους στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος