Χιακή Συμπολιτεία: Καλεί σε δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα Clean Energy

Κάλεσμα προς τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε πραγματικά δημόσια και ουσιαστική διαβούλευση, για το θέμα του σχεδιασμού του ενεργειακού μέλλοντος της Χίου, απευθύνει η δημοτική παράταξη Χιακή Συμπολιτεία.

«Ο Δήμος Χίου συμμετέχει σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό του ενεργειακού μέλλοντος του νησιού», σημειώνει η Χιακή Συμπολιτεία.

Μάλιστα ως παράταξη συμμετείχε στο 1ο διαδικτυακό εργαστήριο του προγράμματος “Clean Energy for EU Islands” πραγματοποιώντας και παρέμβαση.

Επρόκειτο για συνδιοργάνωση του Δήμου Χίου με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στο νησί (παραγωγή και κατανάλωση), καθώς και παραδείγματα νησιών που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη ότι μια διαφορετική ενεργειακή πολιτική είναι εφικτή.

Χιακή Συμπολιτεία: Καλεί σε δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα Clean Energy«Και ενώ υποτίθεται ότι ο Δήμος Χίου μέχρι το Δεκέμβρη είχε ανοιχτή τη διαβούλευση στο συγκεκριμένο θέμα, φαίνεται ότι δεν το έχουν αντιληφθεί οι φορείς του νησιού, καθώς μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταθέσει προτάσεις, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι», αναφέρει η Χιακή Συμπολιτεία”.

Επισημαίνει επίσης ότι «διαβούλευση δεν νοείται με την αποστολή προτάσεων με email, χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα η έρευνα και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης…  και χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν ενημερωθεί φορείς και κάτοικοι για όλη αυτή τη διαδικασία”.

Ως Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε τις προτάσεις της (στο: https://docdro.id/vVSQpSY). Διατυπώνει όμως τις επιφυλάξεις της, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στα αναλυτικά δεδομένα της έρευνας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φορείς και κάτοικοι στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος