Άρχισαν οι επαφές για την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Σάμο

H προώθηση της Σάμου στην Ισραηλινή τουριστική αγορά ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης εργασίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, με τον Αρχιραβίνο, Ααρών Ισραήλ, εκπρόσωπο της Ισραηλινής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου και των σχετικών θεμάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Συμμετείχε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μεταφορών & Επικοινωνιών, Νικόλαος Νύκτας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Σάμου, Γραμματική Δρίνη, και ο σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Δημοσιότητας & Δημοσίων Σχέσεων, Άρης Βασιλικός, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί της Σάμου προκειμένου να πιστοποιηθούν τα κρασιά της ΕΟΣΣ με την ένδειξη kosher, καθώς και ο εμπορικός διευθυντής της ΕΟΣΣ, Τίτος Φραντζής.

Ο Αρχιραβίνος κ. Ισραήλ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη φυσική ομορφιά του νησιού και τόνισε τις δυνατότητες που έχει να αποτελέσει πόλο έλξης Ισραηλινών τουριστών, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στη χώρα μας τη φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουν τα αποτελέσματα των σχετικών συζητήσεων μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Ισραήλ για τη διαμόρφωση όρων συνεργασίας ενός υγειονομικά ασφαλούς πλαισίου για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι συντονισμένες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε η Σάμος να προωθηθεί στην Ισραηλινή τουριστική αγορά και οι επαφές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την αεροπορική σύνδεση του νησιού με το Ισραήλ. Ήδη, με τη διαμεσολάβησή του έγινε μια πρώτη επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Israir Airlines, ο οποίος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Σάμου με το Ισραήλ.

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις καταστροφικές συνέπειες παγκοσμίως, της πανδημίας της Covid -19 στις συνθήκες ζωής, την οικονομία και κατ’ επέκταση στον τουρισμό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιμένει στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών», δήλωσε ο κ. Νύκτας αμέσως μετά την συνάντηση.

Άρχισαν οι επαφές για την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην ΣάμοΝα σημειώσουμε ότι ο Αρχιραβίνος συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Διευθυντή του ΕΟΣ Σάμου επισκέφτηκε το Δημαρχείο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να έχει συνάντηση γνωριμίας με το δήμαρχο, Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Όπως τονίζεται, μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο παρουσιάστηκαν τα κοινά στοιχεία των δύο λαών καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων.

Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις ενέργειες που γίνονται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την πόλη Τελ-Αβίβ και ευχήθηκε αυτή η συνάντηση να είναι η απαρχή για την δημιουργία μιας εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος