Απολογισμός διετίας με χαμόγελα από τη Δημοτική Αρχή Χίου

Για μια Χίο που αλλάζει και οδεύει σε σύγχρονη εποχή, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που προχώρησε σε απολογισμό του έργου της διετίας.
Μαζί με τους αντιδημάρχους και προέδρους – μέλη Νομικών Προσώπων του Δήμου Χίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που έχει παραχθεί. Όπως είπε αφορά τόσο «τα απαραίτητα έργα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα και καθοριστικά».
Η επέκταση του αεροδρομίου, το master plan του λιμανιού, τα αντιπλημμυρικά έργα, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι, είναι από τους κύριους στόχους τη Δημοτικής Αρχής.

Μεταναστευτικό- προσφυγικό

Απολογισμός διετίας με χαμόγελα από τη Δημοτική Αρχή ΧίουΓια το μεταναστευτικό- προσφυγικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρείται με ευλάβεια μέχρι τώρα». Παράλληλα κάνουν όλες τις νομικές ενέργειες θεωρώντας ότι είναι δημοτική η έκταση στο Θόλος. (Εκεί όπου το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει νέα δομή).

Με αιχμή προς τις αντιπολιτεύσεις, είπε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρότεινε άλλη θέση για Νέα Δομή. Παρόλο που ο ίδιος κατέθεσε για την περιοχή Μπαμπακιές στο Αίπος.
Ο Δήμαρχος Χίου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία. Έκλεισε την παρουσίασή του λέγοντας πως αυτή είναι μια μέρα χαράς για τη Δημοτική Αρχή. «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με μειοψηφίες. Ούτε με το γκρίζο και το μαύρο, αλλά πρέπει να μας προβληματίζει ο μηδενισμός και η ισοπέδωση», είπε.

Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών
Απολογισμός διετίας με χαμόγελα από τη Δημοτική Αρχή Χίου
Στους αριθμούς παρέπεμψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, οι οποίοι όπως είπε είναι «αμείλικτοι». Σύμφωνα με αυτούς φαίνεται το έργο που έχει κάνει στα δύο χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή. Αλλά και σε αυτά που γίνονται τώρα και που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στον τομέα της καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάνος Αναγνώστου εξέφρασε την ικανοποίησή του. Σημείωσε ότι προχωρούν στη δημιουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου. Ενώ λειτουργεί πλέον το Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη ΒΙΑΛ.
Στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου έχει γίνει η καταχώρηση του 95% της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στο Κτηματολόγιο.

Η ΔΕΥΑΝΧ κρίθηκε ότι αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα την αυξημένη κατανάλωση νερού τη θερινή περίοδο. Ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το έργο του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων.
Τέλος ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε ότι τηρείται το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει προεκλογικά, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα αν δεν είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος