Από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία επίλεκτη ομάδα διασωστών – Στο Αϊβαλί και η 2η αποστολή βοήθειας από τη Λέσβο

Η δεύτερη  αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας έφυγε σήμερα από τη Μυτιλήνη προς το Αϊβαλί , με προορισμό τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Μεταξύ τους και πολυπληθείς αντιπροσωπεία  από την ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών)  της Πολιτικής Προστασίας με εθελοντές διασώστες από όλη την Ελλάδα. Έφτασαν από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και επιβιβάστηκαν στο καραβάκι που συνδέει τη Μυτιλήνη με το Αιβαλί και από κει οδικώς στο Καχραμανμάρας, την πόλη στα Νοτιοανατολικά της Τουρκίας που χτυπήθηκε από τον σεισμό.

«Έστω και έναν άνθρωπο να βγάλουμε ζωντανό από τα χαλάσματα θα έχει πετύχει η αποστολή μας,  είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Γιώργος Ρουμελιώτης , σημειώνοντας ότι πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι έστω μετά από τόσες μέρες που σημειώθηκε ο σεισμός κάποιοι θα είναι ζωντανοί».

Μεταξύ τους και διασώστες από την ομάδα της Θεσσαλονίκης όπου μετέφεραν ειδικά μηχανήματα εντοπισμού ανεπαίσθητων ήχων αλλά και εκπαιδευμένος σκύλος διασώστης.

Στο πλοιάριο που αναχώρησε για το Αιβαλί είχε φορτωθεί και μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τους  πολίτες της Λέσβου στο γραφείο του τουριστικού πράκτορα Φώτη Αβντάν που μετέφερε , μέσω της ΕΡΤ, το ευχαριστώ των Τούρκων για την πολύτιμη βοήθεια των γειτόνων τους.  Στο λιμάνι και ο ιδιοκτήτης των πλοιαρίων που συνδέουν την Μυτιλήνη με το Αιβαλί, κ. Ζαλέ σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η γλώσσα της φιλίας των λαών», ευχαριστώντας τους Έλληνες για την αλληλεγγύη.

Η πρώτη αποστολή βοήθειας είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στο Αιβαλί, όπου από τους εθελοντές στο Μπαλίκεσιρ και με τη βοήθεια του δήμου Αιβαλιού παραδόθηκε στις πληγείσες περιοχές.

Στο πρακτορείο του κ. Αβντάν θα συγκεντρώνεται βοήθεια για ακόμα μία εβδομάδα, η τελευταία αποστολή θα φύγει το επόμενο Σάββατο.

Ωστόσο δεκάδες άλλοι φορείς , σύλλογοι και σχολεία συνεχίζουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για να αποσταλούν στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Τουρκία και την Συρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος