Απέτρεψαν οι λιμενικές αρχές σε 9 τουρκικά σκάφη με 590 μετανάστες να περάσουν στα Ελληνικά ύδατα

Eννέα σκάφη με συνολικά επιβαίνοντες 590 αλλοδαπούς προσπάθησαν ο πρωί της Δευτέρας να περάσουν από τα Τουρκικά παράλια στα Ελληνικά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Λιμενικής Ακτοφυλακής, σε διάστημα λίγων ωρών παρατηρήθηκε ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου με πέντε περιστατικά κατά τα οποία ιστιοφόρα σκάφη στα οποία επέβαιναν μετανάστες, επιχείρησαν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Είχαν ως αφετηρία τα τουρκικά παράλια και τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές ενώ άλλες 4 φουσκωτές λέμβοι προσπάθησαν ταυτόχρονα να περάσουν στην Ελλάδα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Β. Αιγαίου περιπολούσαν πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία άμεσα τους εντόπισαν και έκαναν χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα κανένα από τα παραπάνω σκάφη και λέμβους να μην καταφέρει να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Παράλληλα, σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα εκ των εννέα σκαφών που μετέφεραν μετανάστες. Να σημειώσουμε ότι άμεσα ενημερώθηκε από τις λιμενικές αρχές η τουρκική ακτοφυλακή, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείρισή των σκαφών.

Οι επιβαίνοντες ενός εκ των πέντε ιστιοφόρων καθώς και των τεσσάρων λέμβων, περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς, ένα από τα σκάφη  επέστρεψε με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού στις τουρκικές ακτές, ενώ τα υπόλοιπα τρία επέστρεψαν μόνα τους στα τουρκικά παράλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος