Απεργία συμβασιούχων Δήμου Χίου – Συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Το δικαίωμα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά διεκδίκησαν με απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί, 24/5 έξω από το δημαρχείο, οι συμβασιούχοι του Δήμου Χίου.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου στηρίζει “το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα”.

“Το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Χίου δεν είναι μόνο πρόβλημα των εργαζομένων αλλά όλης της κοινωνίας, των αιρετών, και της κεντρικής εξουσίας που έως σήμερα «σφυρίζουν αδιάφορα». Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να σταματήσει η ομηρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι είτε στο «Βοήθεια στο Σπίτι», είτε σε Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Σχολικές Καθαρίστριες κ.α., και να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους από την ώρα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Καλώντας την Πολιτεία να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος