Απαγόρευση κυνηγιού στην καμένη έκταση Βρίσας – Βατερών και Σταυρού

Στην απαγόρευση της θήρας όλων των θηρεύσιμων ειδών στις περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν από τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022 προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Σύμφωνα με την απόφαση απαγορεύεται η θήρα όλων των θηρεύσιμων ειδών για τρία (3) έτη, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2022-2023, 2023-2024 και 2024-2025 στην καμένη έκταση και σε περιμετρική ζώνη αυτής συνολικού εμβαδού 31.631,83 στρ., στις περιοχές Βρίσας – Βατερών – Σταυρού Δ.Ε. Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

«Ξεκινά από τις εκβολές του ρέματος «Βούρκος» στη θάλασσα στα ανατολικά του οικισμού Βατερών και με κατεύθυνση βόρεια κατά μήκος της κοίτης αυτού, στρίβει βορειοδυτικά μετά τον οικισμό του Άνω Σταυρού, ακολουθεί την αγροτική οδό προς Ρογγάδα, συνεχίζει βόρεια επί της υφιστάμενης αγροτικής οδού προς Αγία Κυριακή και διασταύρωση Τυροκομείου, συνεχίζει επί της δασικής οδού προς Μικρή Λίμνη (για 450 μ. περίπου) και ακολουθεί την κοίτη του υφιστάμενου ρέματος με κατεύθυνση δυτική μέχρι που συναντά την αγροτοδασική οδό προς Λαγγάδα παράλληλα με το ρέμα Λαγγάδας, στρίβει βορειοδυτικά του υψώματος Οργάνι μέχρι να συναντήσει την αγροτική οδό προς Βρίσα, διέρχεται περιμετρικά του οικισμού Βρίσας και μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Πολιχνίτου-Βρίσας, συνεχίζει επί της επαρχιακής οδού Βρίσας-Βατερών καθώς και την παραλιακή οδό Βατερών-Σταυρού και καταλήγει στις εκβολές του ρέματος Βούρκος όπου και κλείνει».

Η απαγόρευση ξεκινά από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023 και ισχύει μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου έτους 2024-2025.

Η τήρησή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί θήρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος