Αντιρρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (video)

Τις αντιρρήσεις του καταθέτει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση μεταστέγασης του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στο κτίριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

Σε επιστολή του προς το δήμο Μυτιλήνης , τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι:

“Η επιλογή του κτιρίου του ΟΑΕΔ για τη μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης δεν φαίνεται να πληροί, ως προς το εμβαδό των ωφέλιμων χώρων, τους όρους του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου που συντάχθηκε το 2004 για το συγκεκριμένο σχολείο”.

Επιπλέον ο συνήγορος διαπιστώνει ότι “Το πρακτικό καταλληλότητας της Επιτροπή που ήλεγξε τους χώρους, δεν περιέχει τεκμηριωμένη κρίση ως προς την επάρκεια τους για το Μουσικό Σχολείο συγκριτικά με όσα έχουν προβλεφθεί στο ανωτέρω κτιριολογικό πρόγραμμα”.

Ο συνήγορος του Πολίτη ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς διευκρινήσεις για τις επισημάνσεις που έχουν γίνει.

Αντιρρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (video) Αντιρρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (video)

Επιπλέον η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στην οποία απευθύνθηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ζητά από το δήμο Μυτιλήνης και την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γίνει ανακατανομή των αιθουσών του συγκροτήματος με το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης και η Περιφερειακή Διεύθυνση να εποπτεύσει να εφαρμοστούν αμελλητί οι συστάσεις της.

Αντιρρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (video) Αντιρρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (video)

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΜΣΜ Μαρούσσα Τσαχάκη σημειώνει ότι: “Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης διεκδικεί το αυτονόητο , χώρο κατάλληλο για να λειτουργήσει και δεν είναι μόνο πρόβλημα του Μουσικού. Αφού συστεγάζεται με το 5ο γυμνάσιο είναι πρόβλημα και των δυο σχολείων αλλά δεν προκρίνονται λύσεις  προς αυτή την κατεύθυνση, τα δυο σχολεία δεν αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επίσης ζητά ανακατανομή των αιθουσών στα δυο σχολεία και μάλιστα να εφαρμοστεί αμελλητί. Δυο πολλοί ισχυροί θεσμοί , ο συνήγορος του Πολίτη και η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας ζητούν συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην κάνουν τις ενέργειες που οφείλουν”.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Β/βάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Τίμος Θεοφανέλλης απαντώντας στην επιτροπή διαφάνειας και στον Συνήγορο του Πολίτη σημειώνει ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτίριο του ΟΑΕΔ και με προφορική ενημέρωση που είχε από την επιτροπή καταλληλότητας  (που αναμένεται το οριστικό της πόρισμα της) ,  χρειάζεται να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις από το δήμο και στη νέα σχολική χρονιά να γίνει η μετεγκατάσταση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ Θεοφανέλλης σημείωσε ότι θεωρεί “καταλληλότερο το κτίριο του ΟΑΕΔ για το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης από το χώρο που βρίσκεται τώρα αλλά αρμόδιος για το αν θα αναζητηθούν άλλες λύσεις ή για την ανακατανομή είναι ο δήμος Μυτιλήνης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος