Αντιδράσεις Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χίου για κλιμάκια νεοδιόριστων

Την αντίδραση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αλλά και του Συλλόγου των υπαλλήλων περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου σχετικά με τη καθυστέρηση στην απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.


Η αναφορά της ΕΛΜΕ Χίου ότι η ευθύνη για αυτό βαρύνει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την οποία καλεί να επισπεύσει τη διαδικασία, προκάλεσε την αντίδραση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Ευτυχίας Βλυσίδου.

Χρησιμοποιώντας το απόφθεγμα του αρχαίου Έλληνα ποιητή Φωκυλίδη Μιλήσιου, «Μηδενί δίκην δικάσῃς, πρίν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσῃς», δηλώνει «ηθικά υποχρεωμένη να υπερασπιστώ τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες- διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς- της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και για την επιμέλεια και την φιλοτιμία τους, αλλά και για την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και την ευγένεια από τις οποίες εμφορούνται και διακρίνονται».

«Όντως υπάρχει καθυστέρηση στην απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών», παραδέχεται η κα Βλυσίδου.
Σημειώνει όμως, ότι η όλη διαδικασία είναι σύνθετη, διότι πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχος εγκυρότητας και γνησιότητας όλων των εγγράφων που προσκόμισαν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Υπηρεσία. Μάλιστα «ο έλεγχος αυτός δεν γίνεται από τη ΔΔΕ Χίου, αλλά από τις Υπηρεσίες που αρμοδίως εξέδωσαν τα έγγραφα αυτά και οι οποίες βρίσκονται ανά την Ελλάδα», ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει κατατεθεί το σύνολο των δικαιολογητικών.
«…Η ηθική τάξη απαιτεί γραπτή συγγνώμη από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, την οποία να αποστείλουν εκεί που απέστειλαν και την άδικη κατάδειξη εργαζομένων της ΔΔΕ Χίου», καταλήγει η Προϊσταμένη της ΔΔΕ Χίου.

Παρέμβαση και από σύλλογο υπαλλήλων
Σε παρέμβαση του εξάλλου ο Σύλλογος των υπαλλήλων περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας , χαρακτηρίζει «άδικη, αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική, και σίγουρα αντισυνδικαλιστική» την καταγγελία της ΕΛΜΕ Χίου. Προσθέτει επίσης ότι η καθυστέρηση στην απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων των νεοδιοριστών εκπαιδευτικών αποτελεί φαινόμενο κοινό για τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, λόγω ακριβώς της πολυσύνθετης διαδικασίας.
«Είναι απαράδεκτο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου να μην επικεντρώνεται και να μην στοχεύει στην ουσία του προβλήματος, στα πραγματικά αίτια της καθυστέρησης, αλλά να επιλέγει την εύκολη και ανέξοδη λύση στοχοποίησης των υπαλλήλων» αναφέρει ο Σύλλογος υπαλλήλων και ζητά από την ΕΛΜΕ Χίου να ανακαλέσει.

Χαμηλές οικονομικές απολαβές νεοδιόριστων
Πέρα από το θέμα των ευθυνών, αυτό που αναφέρει πάντως η ΕΛΜΕ Χίου είναι, ότι «οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν χαμηλές οικονομικές απολαβές και η μη απόδοση μισθολογικών κλιμακίων δυσκολεύει την διαβίωσή τους στο νησί μας, αφού οι περισσότεροι δεν κατάγονται από τη Χίο».
Μάλιστα καλεί τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που λόγω των γιορτών και των μετακινήσεων μπορεί να έχουν οικονομική ανάγκη να υποβάλουν αίτημα προς την ΕΛΜΕ Χίου για «άτοκη χρηματική διευκόλυνση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος