Άνοιξε η συζήτηση για την ένταξη έργων πολιτισμού της Λέσβου στο ταμείο Ανάκαμψης

«Για την ένταξη έργων και δράσεων στον χώρο του πολιτισμού από το Βόρειο Αιγαίο στο ταμείο ανάκαμψης εργάζεται το υπουργείο πολιτισμού σε συνεργασία με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, που βρίσκεται στη Λέσβο για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Αφορά όχι μόνο στην αναβάθμιση υποδομών σε έργα πολιτισμού, αλλά και σε παρεμβάσεις όπως στην χειροτεχνία της Λέσβου, την κεραμική, την υφαντική, αλλά και στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του νησιού , είπε ο Υφυπουργός, σημειώνοντας πως θα υπάρξει σύμπραξη της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη,  συζητήθηκαν τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης και μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης .

Ο κ. Γιατρομανωλάκης βρέθηκε στο νησί για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου το οποίο ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Αυγούστου και όπως είπε στην ΕΡΤ, «πρόκειται για ένα φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών που αποδεικνύει ότι και μικρότερες περιοχές μπορούν να δημιουργήσουν πολιτιστικές αφορμές, πολύ σημαντικές με ένα διεθνές αποτύπωμα γι’ αυτό και το Υπουργείο στηρίζει το φεστιβάλ. Επιπλέον η δράση αυτή συνάδει με όλο αυτό που σχεδιάζουμε, για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης και ανάδειξης περιοχών μέσα από δράσεις όπως αυτό το φεστιβάλ».

Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν θεματικές συναυλίες στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου, με φόντο το κάστρο Μολύβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος