Ανδρέας Μιχαηλίδης: Θέματα κακής διοίκησης στο Νοσοκομείο Χίου

Θέματα κακής διοίκησης του νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε προσωπικό πρόκειται να φέρει στη Βουλή, με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης, στον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.


Ο κ. Μιχαηλίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χίου και συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων.
«Έγινε προφανές, ότι στις σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες επέλασης της πανδημίας, δεν έχει γίνει καμιά νέα πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, αναστολής εργασίας κ.α.», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου. Τονίζεται επίσης ότι το Νοσοκομείο επιφορτίζεται με επιπλέον έργο, όπως η πρόσφατα εξαγγελθείσα λειτουργία του παιδικού εμβολιαστικού κέντρου που θα εξυπηρετηθεί με προσωπικό εκ των ενόντων, σε βάρος άλλων Τμημάτων, ακόμη και της Μονάδας θεραπείας περιστατικών covid.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, ενημέρωσε και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλό, κάνοντας λόγο για «κακοδιοίκηση εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών και μάλιστα συστηματικά σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Παράλληλα θα ζητηθούν απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας, στα ερωτηματικά, που τίθενται για τις απευθείας αναθέσεις (στην καθαριότητα), όπως και της λειτουργίας του τοπικού ΕΚΑΒ με ένα μόνο ασθενοφόρο στο νησί της Χίου, ειδικά κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος