Ανδρέας Μιχαηλίδης στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του

Στην Ολομέλεια της Βουλής απευθύνθηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης πριν την ψηφοφορία του σώματος για την άρση της ασυλίας του, αναφορικά με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις πολιτών της Χίου ενάντια στην κατασκευή νέας δομής προσφύγων-μεταναστών στη θέση Θόλος στη Χίο, την ημέρα των Θεοφανείων του τρέχοντος έτους.

«Δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία» δήλωσε ο Α. Μιχαηλίδης για τη δίωξη εναντίον αιρετών του νησιού, περιγράφοντας στους βουλευτές εν συντομία τα γεγονότα. Υπογράμμισε πως επρόκειτο για μια μεγάλη κινητοποίηση πολιτών της Χίου με συμμετοχή του ίδιου και πολλών άλλων αιρετών του νησιού (αντιπεριφερειαρχών, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, προέδρων κοινοτήτων, συνδικαλιστών).

Τόνισε, επίσης, τον απολύτως ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Χίου, δηλώνοντας βέβαιος ότι το νομικά έωλο κατηγορητήριο περί παρακώλυσης συγκοινωνιών και άσκησης παράνομης βίας θα καταπέσει.

Η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισαν, τελικά, κατά της άρσης της ασυλίας, ακολουθώντας τη σύσταση της πλειοψηφίας της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και έκρινε πως η ενέργεια του κ. Μιχαηλίδη για την οποία κατηγορείται βρίσκεται εντός του συνταγματικού πλαισίου της άσκησης των καθηκόντων και της πολιτικής δραστηριότητας του ως βουλευτής.

Πάντως 99 συνολικά βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, “κάτι που σημαίνει πως, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συντάχθηκε με την θέση του βουλευτή, και βουλευτές από άλλα κόμματα που επισήμως ήταν κατά της άρσης σεβάστηκαν την επιθυμία του κ. Μιχαηλίδη”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος