Αν. Μιχαηλίδης για αίτημα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων- “Ηξεις αφήξεις το Υπουργείο”

«Καμιά δέσμευση δεν αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, παρότι τα εναπομείναντα βήματα ως προς την αποδοχή του αιτήματος αφορούν δικά του όργανα και διαδικασίες (εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας και απόφαση Υπουργού)», αναφέρει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχετικά με το αίτημα των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία ειδικότητας «Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού».

Σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας, στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που είχε μεταφερθεί από τον ίδιο δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με κατάθεση σχετικής Αναφοράς στη Βουλή, ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι αυτή είναι «ήξεις αφήξεις», αφού αναφέρεται στα μέχρι τώρα γνωστά. Δηλαδή ότι το αίτημα έχει διατυπωθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και έχει λάβει τη θετική εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Αν. Μιχαηλίδης για αίτημα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων- “Ηξεις αφήξεις το Υπουργείο”«Θεωρούμε ότι το αίτημα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο όχι μόνο για τους προφανείς κοινωνικούς λόγους που σχετίζονται με την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης σε ένα δημόσιο σχολείο μιας ακριτικής περιοχής, η οποία έχει συνδεθεί εμβληματικά με το ναυτικό επάγγελμα.
Αλλά και για λόγους καθαρά εκπαιδευτικής επάρκειας (εργαστηριακός εξοπλισμός, χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό προσωπικό) που αναφέρονται στην ίδια την απάντηση της κ. Υφυπουργού», σημειώνει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και καταλήγει «Ελπίζουμε να μην επιλέξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την έμμεση πριμοδότηση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης στη Χίο…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος