Αν. Μιχαηλίδης: Απογοητευτικές οι ενέργειες των Υπουργείων για ζητήματα τουρισμού στη Χίο

Απογοητευτικές χαρακτηρίζει τις απαντήσεις και τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων για τα ζητήματα του τουρισμού στη Χίο, σε ερώτηση που είχε καταθέσει τον Ιούνιο, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία), για τις τουριστικές επιχειρήσεις, μετέφερε την επισήμανση της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, πως τα κριτήρια που τίθενται αφήνουν εκτός ενίσχυσης τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του νησιού.
“Η απάντηση της αρμόδιας Γραμματείας του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ότι… αυτά είναι τα κριτήρια που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν απαντά στο ερώτημα αν προτίθεται να εντάξει στο Μεταφορικό Ισοδύναμο τα εισιτήρια επισκεπτών προς τα νησιά.
“Θα ήταν ένα μέσο ενίσχυσης της εσωτερικής τουριστικής κίνησης, εν μέσω της παρούσας δύσκολης συγκυρίας”, επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης που συνεχίζει:

Αν. Μιχαηλίδης: Απογοητευτικές οι ενέργειες των Υπουργείων για ζητήματα τουρισμού στη Χίο“Το πλέον αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού δίνει, πάντως, και την πιο θλιβερή απάντηση. Στην επισήμανση της ερώτησης ότι το όριο των 4 διανυκτερεύσεων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» δεν καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικούς μακρινούς προορισμούς όπως η Χίος, δεν δίνεται ουσιαστικά καμία απάντηση. Ενώ αναφορικά με την ανάγκη ειδικής τουριστικής προβολής, μας ενημερώνει υπερήφανα ότι υλοποίησε καμπάνια για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου τον Αύγουστο του 2020”.

“Οι απαντήσεις των Υπουργείων οδηγούν σε προφανή συμπεράσματα: ανυπαρξία στοχευμένων δράσεων, μηχανιστική εφαρμογή ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, έλλειμα βούλησης και διεκδικητικότητας.
“Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις των Υπουργείων αναδεικνύουν ανάγλυφα την εγκατάλειψη της Χίου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου και στο πεδίο της τουριστικής οικονομίας”, καταλήγει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος