Αν. Μιχαηλίδης: αναδρομικοί έλεγχοι βιογραφικών στο Νοσοκομείο της Χίου

Τη δυνατότητα να επισημάνει θέματα υγείας που αφορούν το νομό της Χίου, είχε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού δημοσίου.
Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την παντελή απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.
Όπως σημείωσε, «μετά τα παλαμάκια» προς το ΕΣΥ, η κυβέρνηση επιστρέφει στις γνωστές και δοκιμασμένες πρακτικές παραχώρησης φιλέτων σε ιδιώτες και άσκησης διώξεων σε ενοχλητικές φωνές εργαζομένων.
“Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου, με τις οποίες αφενός εκχωρούνται υπηρεσίες όπως της καθαριότητας και των πλυντηρίων σε εργολάβους, και αφετέρου διενεργούνται αναδρομικοί έλεγχοι βιογραφικών με σκοπό τον εκφοβισμό υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και συνδικαλιστές”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Προτροπή για εμβολιασμό
Σε ότι αφορά την πανδημία χαρακτήρισε «μεγάλη πλάνη» την προσέγγιση της κυβέρνησης ότι «όπου να’ ναι τελειώνουμε με την πανδημία», ενώ επιβεβαίωσε κατηγορηματικά την «απόλυτη προσήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην επιτάχυνση του εμβολιασμού.
«Επισημαίνουμε τις ανεπάρκειες του συστήματος», τόνισε, αλλά «προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν».
Σημείωσε, επίσης τον αργό ρυθμό προόδου των εμβολιασμών και την εξακολούθηση ύπαρξης ολόκληρων περιοχών εκτός εμβολιαστικών γραμμών, όπως για παράδειγμα τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος