Αλκιβιάδης Στεφανής- υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Με στόχο να δώσει λύσεις στα προβλήματα των νησιών

Την τεχνοκρατική αντίληψη για δουλειά ως ομάδα, την στρατιωτική του εμπειρία στη διοίκηση και με βασικό χαρακτηριστικό του «να ακούει» πριν πάρει αποφάσεις, πρόταξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου στη Χίο.
Οι πρώτες επαφές, έχοντας το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου υπό την ΝΔ, αφορούν κυρίως τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο. Οπως είπε την άλλη εβδομάδα ολοκληρώνοντας τις επαφές και στο νομό της Σάμου, θα είναι σε θέση να δώσει το 60% των υποψηφίων του αλλά και το όνομα του συνδυασμού, που αναμένεται να φέρει κάτι από το όνομά του και το όραμα για το Βόρειο Αιγαίο.

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις για το θέμα προσφυγικό- μεταναστευτικό και με δεδομένο ότι στη Χίο δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία Νέας Δομής, όπως στη Λέσβο και στη Σάμο.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι 45 χρόνια τώρα φυλά σύνορα και πως η παρουσία του σε νευραλγικό πόστο μέσω του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας που αφορούσε το μεταναστευτικό άλλαξε την πολιτική πάνω στο ζήτημα τον Φεβρουάριο του 2020, αποτρέποντας την προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων- μεταναστών στον Εβρο.
Για το αν είναι υπέρ της Νέας Δομής στο Θόλος, όπου η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια σχετικά με το ιδιοκτησιακό της περιοχής, δεν απάντησε πάντως ευθέως αν στηρίζει τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου. Επέμεινε στο γεγονός ότι ο ίδιος φυλά σύνορα και εφάρμοσε πολιτικές που μείωσαν τον αριθμό προσφύγων- μεταναστών.

Σχετικά με τα έργα ανάπτυξης στην Περιφέρεια, επισήμανε ότι έχουν πολλά πράγματα να γίνουν και ότι η εμπειρία του και μέσα από το Στρατό με έργα που έκαναν σε διάφορα νησιά, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην πορεία. «Είμαι άνθρωπος που ακούω πολύ», τόνισε ο κ. Στεφανής. Παράλληλα δήλωσε ότι είναι «πολύ σκληρός διαπραγματευτής» κάτι που το έχει αποδείξει και μέσα στην Κυβέρνηση για να πετύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων που είναι καλά στοιχειοθετημένα από την ομάδα εργασίας.

Στα ερωτήματα που του θέσαμε ήταν και για τα κενά σε προσωπικό, αποδεχόμενος ότι χρειάζεται στελέχωση των υπηρεσιών. «Εχεις έναν εξαιρετικό Περιφερειάρχη, όποιος είναι αυτός, έχεις ένα εξαιρετικό τιμ από τους υπολοίπους και παρακάτω στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και βλέπεις να υπολειτουργούν.
Σε έναν τομέα που έψαξα λίγο, και είναι ένας τομέας που αυτή τη στιγμή… υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη Ρόδο που είναι αυτός της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια έχει ένα άτομο. Ενας ίσον κανένας…».

Στο κλείσιμό του ζήτησε από τους πολίτες να δουν 5 χρόνια μπροστά, όταν δηλαδή θα υπάρχει ο απολογισμός έργου μιας θητείας. «Σας καλώ να είστε συνοδοιπόροι στην πορεία αυτή και το 2029 να έχουμε ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαρίστησης αναλογιζόμενοι του τι επετεύχθη στην πενταετία αυτή. Μια πενταετία που θα έχει πιστώσεις αλλά από την άλλη πλευρά σκληρή δουλειά».
Και τέλος ζήτησε να σκεφτεί ο κάθε ψηφοφόρος τι θέλει από τον άνθρωπο που θα τον εκπροσωπήσει στην Περιφέρεια…
“Εχει συμμετοχή ο κάθε πολίτης του Βόρειου Αιγαίου στο αύριο του τόπου μας και με την στάση του στην κάλπη μπορεί να φέρει την αλλαγή», κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος