Αίτημα για παράταση στις ενστάσεις για δασικούς χάρτες από ΕΜΧ και Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών, 31/5/22, νέα παράταση ζητά η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. «Με αφορμή, όπως αναφέρει, τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε δεκάδες Μαστιχοπαραγωγούς του νησιού εξαιτίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών, με δεδομένο το χρονοβόρο και πολύπλοκο χαρακτήρα της πολυδάπανης διαδικασίας υποβολής των σχετικών ενστάσεων και αντιρρήσεων από μέρους των θιγομένων, ζητείται η εκ νέου παράταση».

Σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για 6μηνη παράταση, έχει καταθέσει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια του αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χωρικού σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού, Παντελή Μπουρνιά.

Αίτημα για παράταση στις ενστάσεις για δασικούς χάρτες από ΕΜΧ και Περιφέρεια Β. ΑιγαίουΌμως η απάντηση που έλαβε από το Ιδιαίτερο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δασών, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. «Μας είπαν ότι έχουν ήδη δοθεί τρεις παρατάσεις στην κατάθεση αντιρρήσεων έναντι της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Παράλληλα η χώρα μας έχει δεσμευτεί έναντι των Θεσμών για την κύρωσή τους και έτσι δεν προβλέπεται να δοθεί άλλη παράταση στις αντιρρήσεις», μας είπε ο Π. Μπουρνιάς που πάντως θα επανέλθει στο θέμα.

«Οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αναμενομένων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣΤΕ, καθώς και στην ψήφιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως και η πρόσφατη ανάρτηση των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, σε συνδυασμό με την δυσκολία πολιτών, εντός και εκτός Ελλάδος λόγω εποχής του κορονοϊού, και την κατάσταση στο Υποθηκοφυλακείο που πολλοί πολίτες δεν έχουν τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας, δεν έδωσαν τον αναγκαίο χρόνο στους πολίτες να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους», επιχειρηματολογούσε η Περιφέρεια.

Στο σχετικό έγγραφό της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος τονιζόταν επίσης ότι, για να οργανώσουν το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι σημαντικά και τα κόστη με τα οποία επιβαρύνονται οι πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος