ertnews.gr

Αδελφοποιήθηκαν και οι δύο δήμοι της Σάμου με τον δήμο Πειραιά

05/06 11:42
Αδελφοποιήθηκαν και οι δύο δήμοι της Σάμου με τον δήμο Πειραιά

Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της αδελφοποίησης των Δήμων Πειραιά και Ανατολικής Σάμου μετά τις υπογραφές που «έπεσαν» την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση με τον Δήμο Δυτικής Σάμου (10 Φεβρουαρίου 2021) υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και τις σαμιακές ρίζες του δημάρχου Πειραιά με την Υδρούσσα όπου είχε γεννηθεί ο παππούς του.

«Στόχος μας είναι η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μέσω ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στον τομέα του πολιτισμού και την ανάδειξη του Μουσείου Ναυπηγικών – Ναυτικών Τεχνών μέσα από το μεγαλύτερο ναυτικό κέντρο της χώρας, τον Πειραιά» δήλωσε αμέσως μετά την αδελφοποίηση ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρα ς με καλεσμένους τον Μητροπολίτη Σάμου, τον Βουλευτή του Νομού τους δύο Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και πλήθος καλεσμένων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εσπερίδα με θέμα: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο».

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε το γεγονός ότι οι 2 Δήμοι της Σάμου είναι πλέον αδελφοποιημένοι με τον Δήμο Πειραιά ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η πορεία πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version