Αδελφοποιήθηκαν και οι δύο δήμοι της Σάμου με τον δήμο Πειραιά

Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της αδελφοποίησης των Δήμων Πειραιά και Ανατολικής Σάμου μετά τις υπογραφές που «έπεσαν» την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Είχε προηγηθεί η αδελφοποίηση με τον Δήμο Δυτικής Σάμου (10 Φεβρουαρίου 2021) υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και τις σαμιακές ρίζες του δημάρχου Πειραιά με την Υδρούσσα όπου είχε γεννηθεί ο παππούς του.

«Στόχος μας είναι η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μέσω ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στον τομέα του πολιτισμού και την ανάδειξη του Μουσείου Ναυπηγικών – Ναυτικών Τεχνών μέσα από το μεγαλύτερο ναυτικό κέντρο της χώρας, τον Πειραιά» δήλωσε αμέσως μετά την αδελφοποίηση ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρα ς με καλεσμένους τον Μητροπολίτη Σάμου, τον Βουλευτή του Νομού τους δύο Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και πλήθος καλεσμένων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εσπερίδα με θέμα: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο».

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε το γεγονός ότι οι 2 Δήμοι της Σάμου είναι πλέον αδελφοποιημένοι με τον Δήμο Πειραιά ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η πορεία πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος