Αδειάζει από σήμερα το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου – M. Λογοθέτης: Ιστορική μέρα η σημερινή (video)

Ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων διακοσίων μεταναστών από το ΚΥΤ της πόλης της Σάμου προς την νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Ζερβού.

Από τις 9 το πρωί τουριστικά λεωφορεία πραγματοποιούν δρομολόγια μεταφέροντας μετανάστες και τις αποσκευές τους ενώ η μικρή καθυστέρηση που παρουσιάστηκε δε θα εμποδίσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως δήλωσε ο Γ.Γ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

Ο κ. Λογοθέτης χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ως «ιστορική» καθώς όπως είπε αποτελεί την αρχή για το οριστικό κλείσιμο του Κέντρου της ντροπής που επί έξι χρόνια λειτουργούσε στις παρυφές της πόλης.

Διευκρίνισε ότι στην νέα δομή θα υπάρχουν δρομολόγια που θα πραγματοποιούν τα υπεραστικά λεωφορεία με «κόμιστρο» από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.Αδειάζει από σήμερα το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου – M. Λογοθέτης: Ιστορική μέρα η σημερινή  (video)

Από χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν δέκα ασυνόδευτα ανήλικα στη νέα δομή λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο ΚΥΤ της πόλης.

Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση της Π.Υ Σάμου η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο με αποτέλεσμα να επιστρέψουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι μετανάστες στις σκηνές τους με ασφάλεια. Το γενικό συντονισμό της επιχείρησης πυρόσβεσης είχε ο αντιστράτηγος της Π.Υ Γιάννης Σταμούλης ενώ από την πλευρά της αστυνομίας συντόνιζε την επιχείρηση ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Με αφορμή τη χθεσινοβραδυνή φωτιά ο Γ.Γ του Υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε ότι παρόμοια περιστατικά δε θα υπάρχουν στην νέα ΚΕΔ , επισημαίνοντας ότι στις «νέες συνθήκες ασφάλειας δε δύναται να ανθίσει η παραβατικότητα».

Τέλος από την πλευρά του Υπουργείου, δια στόματος και του κ. Λογοθέτη, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσει άμεσα η εκκένωση των ιδιόκτητων χώρων ώστε να παραδοθούν στους κατοίκους και στην συνέχεια θα αρχίσει ο καθαρισμός του χώρου των εγκαταστάσεων του παλιού ΚΥΤ. « Θα εκκενώσουμε τους ιδιόκτητους χώρους. Είμαστε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία για να επιστραφεί η γη των κατοίκων που είχε καταπατηθεί» τόνισε με έμφαση ο κ. Λογοθέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος