Α. Μιχαηλίδης: Το υπουργείο να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Μια σειρά από προϋποθέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος Κόρης Γεφύρι και να θεωρηθεί αυτό ασφαλές, προσδιορίζονται στην αναλυτική τεχνική έκθεση καθηγητών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, την οποία και έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Στον Χιώτη βουλευτή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παραδόθηκε η σχετική μελέτη που όπως παρατηρεί, στις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου «περιλαμβάνεται το ξήλωμα του μανδύα που είχε κατασκευαστεί προ δεκαετίας από τον αρχικό κατασκευαστή, καθώς και η διενέργεια μιας σειράς εξειδικευμένων μετρήσεων και καταγραφών προκειμένου να μελετηθεί περαιτέρω η αντοχή του έργου».

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ:Chios_Texniki Ekthesi Gkazeta_Koris Gefyri_30Jun21

Α. Μιχαηλίδης: Το υπουργείο να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το φράγμα Κόρης Γεφύρι

“Στην απάντησή του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πέρα από μια παράθεση του ιστορικού του έργου, όσον αφορά τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της τεχνικής έκθεσης περιορίζεται στο να αναφέρει ότι αυτά «εξετάζονται» από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του (ενώ η έκθεση έχει σταλεί ήδη από τις 14 Μαΐου) καθώς και ότι επί του παρόντος αδυνατεί τόσο να κοστολογήσει το ύψος των απαιτούμενων πρόσθετων εργασιών, όσο και να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμά τους”, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

“Από τα ανωτέρω, συνεχίζει ο βουλευτής Χίου, αφενός επιβεβαιώνεται η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών για την κατασκευή του έργου, οι οποίες αφορούν κυρίως την περίοδο 2004-2010 και οι οποίες πρέπει πάση θυσία να αναζητηθούν και καταλογιστούν από το Δημόσιο.
“Αφετέρου, από τη στιγμή που διαφαίνεται έστω η δυνατότητα διάσωσης του έργου, απαιτείται τόσο η πλήρης δέσμευση του Υπουργείου στην ολοκλήρωσή του μέσω του ΠΔΕ,όσο και η σαφής και αποφασιστική επιτάχυνση όλων των διαδικασιών.

Ζητείται ολοκλήρωση του έργου
“Είναι αναγκαίο η ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να τερματιστούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις”, καταλήγει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Να θυμίσουμε ότι μια μέρα νωρίτερα και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει επί της μελέτης που πραγματοποιήθηκε για το ακριβώς θα πράξει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος