Α. Μιχαηλίδης και Γ. Ψυχογιός ζητούν ενημέρωση για τη νεκρή πρόσφυγα σε περιοχή Καρδαμύλων (video)

Αίτημα για άμεση ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία και τις κρατικές αρχές για το τι έχει συμβεί, με τον τραγικό θάνατο μας γυναίκας πρόσφυγα κατά πάσα πιθανότητα από πείνα και δίψα, σε ορεινή περιοχή των Καρδαμύλων καθώς και για τυχόν εν εξελίξει ενέργειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσώπων, κατέθεσαν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης (αν. τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής)  και Γιάννης Ψυχογιός (τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).
«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αδιανόητος θάνατος ανθρώπων που περιφέρονται εξαθλιωμένοι στα βουνά, επιχειρώντας να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, αποτελεί συνέπεια της σκληρής πολιτικής επαναπροωθήσεων, που καταγγέλλεται δημόσια από όλους του κορυφαίους θεσμικούς φορείς και τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα πως εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και της απόπειρας ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και της προσφοράς βοήθειας σε παράτυπα αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες».

«Ταυτόχρονα, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί από μόνο του εξοργιστικό το γεγονός ότι η όποια πληροφόρηση για αυτά τα συμβάντα προέρχεται μόνο από ΜΜΕ ή οργανώσεις, καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση, ασφαλώς μετά από κυβερνητικές οδηγίες. Ζητούμε άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία και κρατικές αρχές να ενημερώσουν δημόσια και αναλυτικά για το τι έχει συμβεί καθώς και για τυχόν εν εξελίξει ενέργειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσώπων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος