Χίος: Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Περιφερειάρχης και νέος Δήμαρχος ζητούν συνάντηση με Υπουργό για τα έργα επέκτασης αεροδρομίου

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, αποφάσισαν να ζητήσουν ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, για το θέμα της πορείας των έργων επέκτασης στο αεροδρόμιο της Χίου.
Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μετά την παρέλαση για τα Ελευθέρια της Χίου.
«Φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα και απόσταση μεταξύ λόγων και έργων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σε σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του λεγόμενου master plan του αεροδρομίου. Ακούσαμε από το βήμα της Βουλής την αρμόδια υφυπουργό τα οποία εμείς δεν τα βλέπουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μιχαηλίδης δηλώνοντας ότι θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο, από τους τρεις τους, που θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο.
Η αντίδραση Ν. Μηταράκη
Στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που κατά τον συνάδελφό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τον είχε καλέσει προφορικά.
Σχολιάζοντας την συνάντηση των τριών με σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μηταράκης σημειώνει:
«Η προσπάθεια του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη να διασπάσει τους αιρετούς της Χίου, με επικοινωνιακές δράσεις για ένα σημαντικό θέμα όπως το αεροδρόμιο δεν συμβάλει στον κοινό στόχο όλων μας, δηλαδή την πρόοδο του νησιού. Η συνάντηση που τελικά έγινε στο περιθώριο του καφέ μετά την παρέλαση και κατέληξε στην αποστολή μιας επιστολής φαίνεται ως πυροτέχνημα για αναρτήσεις στο Facebook. Το έργο προχωράει όπως έχω τονίσει, το κτήριο θα είναι έτοιμο το 2024, πλήρως ανακαινισμένο και κατά 40% μεγαλύτερο. Ως προς το διάδρομο το πρόβλημα είναι η έλλειψη υλικών, αναμένεται η αδειοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο, παρά την αρνητική εισήγηση της Περιφέρειας, για την οποία δεν βρήκαν οι παριστάμενοι τίποτα να πουν. Οι εκλογές τελείωσαν, τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε, όχι να παίζουμε επικοινωνιακά παιχνίδια», αναφέρει ο κ. Μηταράκης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος