Στα τσοπάνικα μονοπάτια του “Ξεχειμωνιού” – Πεζοπορία από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου

Στα τσοπάνικα μονοπάτια του “Ξεχειμωνιού” – Πεζοπορία από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” και ο “Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου – CHIOSRUNNING” συνδιοργανώνουν πεζοπορία στα τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, που είναι γεμάτα με ιστορίες και θρύλους, για μια ξεχωριστή εμπειρία στο βουνό.
Η μετακίνηση μέχρι την αφετηρία, θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ και το ραντεβού είναι στις 09:00 π.μ. της Κυριακής στην περιοχή Αρβανίτισσα ή στο Δημαρχείο της Χίου μια ώρα νωρίτερα.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι τα 50 άτομα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, για αυτό χρειάζεται δήλωση συμμετοχής στο https://bit.ly/3jw2D9A

Διαδρομή

Στα τσοπάνικα μονοπάτια του “Ξεχειμωνιού” – Πεζοπορία από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου
Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου έχει αφετηρία και τέρμα την Παναγιά την Αρβανίτισσα.
Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι συντηρημένα πρόσφατα από μέλη των δύο συλλόγων και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι σε ανηφορικό μονοπάτι.
Ακολουθεί τμήμα του μονοπατιού του «Ξεχειμωνιού» μήκους 3 χλμ. περίπου με θαυμάσια θέα και χωρίς ανεβοκατεβάσματα. Τα τελευταία 2 χλμ. περίπου γίνονται σε παλιό τσοπάνικο μονοπάτι που κατηφορίζει ομαλά μέσα σε δάσος.

Συμμετοχές

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.
Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.
Μετά την πεζοπορία υπάρχει δυνατότητα φαγητού στο χωριό Καρυές.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19.

The post Στα τσοπάνικα μονοπάτια του “Ξεχειμωνιού” – Πεζοπορία από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος