Σάμος: Από την παραγωγή στην επεξεργασία πατάτας – Η αγροτική οικογένεια που επένδυσε και τα κατάφερε

Αποφάσισαν να πάρουν τη διάθεση της παραγωγής τους στα χέρια τους και ξεκίνησαν να φτιάξουν μία κάθετη μονάδα αποφλοιωμένης πατάτας.

Ο λόγος για την οικογένεια του αγρότη Άγγελου Tρισινιώτη, που σήμερα λειτουργεί στους Μυτιληνιούς της Σάμου ένα σύγχρονο εργοστάσιο που τροφοδοτεί, με επεξεργασμένη φρέσκια πατάτα, το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς της Σάμου.

Δουλεύω πάνω από 25 χρόνια στην παραγωγή της πατάτας είχα αρχικά στην κατοχή μου 60 στρέμματα γης τα οποία καλλιεργούσαμε, αλλά όμως, στο τέλος πολλές φορές δεν μας άφηναν καθόλου κέρδος. Σήμερα, έχουμε 120 στρέμματα για καλλιέργεια πατάτας και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την σύγχρονη επένδυση. Ρίξαμε όλα τα κεφάλαια μας για να δημιουργήσουμε τη συγκεκριμένη μονάδα, που στην κυριολεξία βελτίωσε κατά πολύ το εισόδημά μας”, λέει στην ΕΡΤ ο αγρότης και ιδιοκτήτης της κάθετης μονάδας επεξεργασίας πατάτας Άγγελος Τριτσινιωτης.

Στο ερώτημά μας, γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια από τα προγράμματα που υπάρχουν, ο ίδιος μας είπε, ότι “η διαδικασία για την οποιαδήποτε επιδότηση είναι χρονοβόρα και αρκετά δύσκολη για έναν αγρότη που δαπανά αρκετές ώρες μέσα στο χωράφι του. Θα θέλαμε πάνω από δύο χρόνια να παλεύουμε για να καταφέρουμε να φτιάξουμε την επιχείρηση… Σήμερα, μετά από ένα περίπου χρόνο δουλειάς, η επιχείρηση απασχολεί πάνω από 8 υπαλλήλους, ενώ τους μήνες αιχμής περισσότερους από 15“.

Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο την επιχείρησή τους, προσθέτοντας κάθετες γραμμές παραγωγής ,ψυγεία και αποθήκες. Ο γιος του Μανώλης σήμερα εργάζεται στο εργοστάσιο αποφλοιωμένης πατάτας και δραστηριοποιείται επιπλέον στον τομέα της διάθεσης και της εμπορίας. “Από το πρωί είμαστε στα κτήματα και τις υπόλοιπες ώρες βρισκόμαστε εδώ, στην κάθετη μονάδα, προκειμένου να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται. Το όνειρό μας είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο την μονάδα, για να επεκταθεί η διάθεση του προϊόντος μας και στα γύρω νησιά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος