Με εκδηλώσεις των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Οινουσσών, μουσικά σχήματα, θεατρικές παραστάσεις και με τη συμμετοχή του νησιού για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με το Giosco String Quartet δίνουν φέτος οι Οινούσσες το πολιτιστικό στίγμα του φετινού καλοκαιριού.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ δήλωσε «Στοχεύουμε οι πολιτιστικές μας προτάσεις να χρωματίσουν δημιουργικά το ξεχωριστό φετινό καλοκαίρι. Σχεδιάστηκαν κι οργανώθηκαν σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Στόχος μας ν’ απολαύσουμε την ποιοτική μουσική και το θέατρο μεριμνώντας παράλληλα για τη διαφύλαξη και προστασία των κατοίκων κι επισκεπτών του νησιού. Καλούμε το φιλότεχνο κοινό να τις πλαισιώσει».
Οι εκδηλώσεις ανοίγουν την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. με μουσικοθεατρική βραδιά, που ετοιμάζουν τα Τμήματα Χορωδίας και Θεάτρου του Δήμου Οινουσσών.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 30 Ιουλίου: « Όλα θα πάνε μια χαρά», Μουσική βραδιά με την Κλεονίκη Δεμίρη.
Κυριακή 2 Αυγούστου: Παρουσίαση του βιβλίου της Διευθύντριας του Ναυτικού Μουσείου Οινουσσών Ελένη Αχλιόπτα-Κουνή με τίτλο: «Δαντέλα και λεμονανθοί»- η ιστορία των γάμων στις Οινούσσες.
Τρίτη 4 Αυγούστου: Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με το quartet εγχόρδων «Giosco String Quartet» στο Αμφιθέατρο Οινουσσών.
Πέμπτη 6 Αυγούστου: Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Οσκαρ Ουάιλντ από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη» στο Αμφιθέατρο Οινουσσών.
Παρασκευή 7 Αυγούστου: Γρ. Ξενόπουλου «Ο ποπολάρος» από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη» στο Αμφιθέατρο Οινουσσών.
Κυριακή 9 Αυγούστου: Συναυλία «Τραγούδι γίνε…» από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Οινόεσσα» στην πλατεία Ναυτοσύνης.
Έναρξη εκδηλώσεων: 9.00 μ.μ. Απαραιτήτως η προσέλευση των θεατών 30’ ενωρίτερα. Υπεύθυνη των εκδηλώσεων ορίζεται η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ευγενία Γ. Χαλκιά.
The post Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Οινουσσών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος