Ο ΕΟΣΣ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές για ψεκασμούς

Ο ΕΟΣΣ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές για ψεκασμούς

Ειδοποιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές:

Ηραίον, Κάμπος Χώρας , Μεσόκαμπος, Δροσιά, Βλαμαρή, Μυτιληνιοί, Κοκκάρι, Κάμπος Βουρλιωτών, Τσαρλύ, Παλιοχώρι , Άγ. Κωνσταντίνο μέχρι Λογαράδες,Κουρούντερε, Κοντακαίικα, Υδρούσσα, Αμμουδιές και Ξυδιάς  Καρλοβάσου

 να ψεκάσουν  από σήμερα και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας ( σαπίλας ) με Onore ή άλλο εντομοκτόνο που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (methoxyfenozide 24%) .

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν)  κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες  από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους του Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ στα τηλέφωνα  22730-87510 και  2273035760.

 

The post Ο ΕΟΣΣ ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές για ψεκασμούς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος