Στο 19ο Mediterranean Strategy Group που διοργανώνεται στη Μασσαλία από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2019, από το German Marshall Fund of the United States, συμμετέχει μετά από σχετική πρόσκληση ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Θεματική της συνάντησης είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρισκόμενες στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού- προσφυγικού, Μεσογειακές πόλεις και οι τοπικές κοινωνίες. Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς που θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες είναι ότι ενώ οι πολιτικές στη μετανάστευση είναι εθνικές, οι επιπτώσεις είναι τοπικές.
Ο Μανώλης Βουρνούς έχει προσκληθεί να μιλήσει στην ενότητα που αφορά την “πρόκληση για τους πόρους: νερό, ενέργεια και το περιβάλλον.”
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “οι τοπικές κοινωνίες, όπως οι δικές μας, των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, πρέπει να διεκδικούν τη διαμόρφωση πολιτικών οι οποίες θα διασφαλίζουν την κανονικότητα και την ίση αναλογική μεταχείριση με την υπόλοιπη Ευρώπη”.
The post Ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς στη Μασσαλία για το προσφυγικό- μεταναστευτικό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος