Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 2:00 το μεσημέρι στη θέση Τραπεριά στον Πολιχνίτο Λέσβου, όπου ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του.
Υπάρχουν μικροεστίες μέσα στον ελαιώνα και παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά ξεκίνησε δυο χιλιόμετρα κάτω από το εξωκκλήσι του Ταξιάρχη προς Νυφίφα και επεκτάθηκε προς Άγιο Φωκά. Όταν πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου που φαίνεται να έχει βγει από την πορεία του. Η απανθρακωμένη σορός απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο Βστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Τα δυο πετζετέλ και το ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύουν στη Μυτιλήνη ξεκίνησαν αμέσως ρήψεις από αέρα και ενισχύθηκαν και από τρία Air Tractor που έκαναν ρίψεις μέχρι το απόγευμα. Συμμετείχαν 10 οχήματα με 28 πυροσβέστες , εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια, ο δήμος Δυτικής Λέσβου με υδροφόρες και την πολιτική προστασία ενώ συνέδραμε και ο δήμος Μυτιλήνης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος