Νέα πληρωμή αποζημιώσεων σε παραγωγούς θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 6 Μαρτίου ο ΕΛΓΑ, αναφορικά κυρίως με ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που υπέστησαν εντός του 2018.
Στο νομό Χίου αντιστοιχεί συνολικό ποσό αποζημίωσης 473.877 ευρώ, το οποίο κατά κύριο λόγο αντιστοιχεί στις ζημιές που υπέστησαν λόγω βροχοπτώσεων οι μαστιχοπαραγωγοί το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως διευκρινίζεται από τον ΕΛΓΑ, για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου.
“Με την πληρωμή αυτή ικανοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα το αίτημα των μαστιχοπαραγωγών για γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται”, σημειώνει στο σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
The post Καταβολή αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ στους μαστιχοπαραγωγούς για το έτος 2018 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος