Κάλεσμα Στήριξης Ναυτικού Ομίλου Χίου για να γυρίσει “σπίτι” του (βίντεο)

Κάλεσμα σε όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες αλλά και στους φίλους της Ομάδας, απευθύνει ο Ναυτικός Ομιλος Χίου σε μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης για να γίνει πράξη η επιστροφή στο “σπίτι” του, στην περιοχή που μέχρι την δεκαετία του ’90 είχε την έδρα του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ναυτικός Όμιλος Χίου (ΝΟΧ) ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος για την έναρξη της διαδικασίας του έργου ανακαίνισης και αναστήλωσης των αθλητικών εγκαταστάσεών του, οι οποίες έχουν περιέλθει σε εγκατάλειψη τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.

Κάλεσμα Στήριξης Ναυτικού Ομίλου Χίου για να γυρίσει “σπίτι” του (βίντεο)
Αγγελος Μελέκος (πρώην πρέοδρος ΝΟΧ και πρώην παίκτης πόλο) και Δημήτρης Σκαπινάκης (πρόεδρος ΝΟΧ0 εξηγούν το σχέδιο επιστροφής της ομάδας στο σπίτι της

Από τον πρόεδρο του ΝΟΧ Δημήτρη Σκαπινάκη και τον υπεύθυνο από πλευράς μελετητικής ομάδας, πρώην Πρόεδρο και αθλητή του ΝΟΧ Αγγελο Μελέκο παρουσιάστηκαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Όλα ξεκίνησαν από την πίστη ενός φανατικού οπαδού της ομάδας, τον αρχιτέκτονα Πάκη Αγγελίδη, που από το 2003 μάχεται έτσι ο ΝΟΧ να αποκτήσει πάλι τη δική του έδρα, κολυμβητήριο, σπίτι, στην περιοχή της Χίου που είναι γνωστή και ως Ναυτικός Ομιλος!

Σημειώνοντας ότι ο ΝΟΧ για τη Χίο είναι ότι ο Ολυμπιακός για τον Πειραιά, τονίστηκε πως ιδρύθηκε το 1930 και είναι ένα ιστορικό ναυταθλητικό και πλέον μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Χίο. Έχει μείνει γνωστός περισσότερο  για την ομάδα υδατοσφαίρισης η οποία συμμετέχει στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών, με σπουδαίες διακρίσεις και επιτυχίες (κυπελλούχος Ελλάδας το 1989).
 

Ξεκίνησε ως λέσχη και μετέπειτα μετατράπηκε σε ένα αθλητικό Σωματείο, ανοιχτό σε όλους. Έτσι, άρχισε η πλούσια αθλητική δραστηριότητα του στο ναυταθλητισμό, που άφησε παράδοση.

Αποτελεί δε διαχρονικά φυτώριο αθλητών στα αθλήματα που έχουν σχέση με το υδάτινο στοιχείο, με 3 παίκτες σήμερα της Εθνικής ομάδας Ανδρών στην υδατοσφαίριση να προέρχονται από τα σπλάχνα του ΝΟΧ!

Σχετικά με το σχεδιασμό, που μπορεί να ξεκινήσει και από αυτό το καλοκαίρι, πρόκειται όπως είπαν για ένα διαχειρίσιμο σχέδιο αφού ξεπεράστηκε ένας… ωκεανός από γραφειοκρατικά προβλήματα και εδόθησαν οι εγκρίσεις από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και όργανα (35 συνολικά) για να φτάσουν στην τελική παραχώρηση του χώρου από την Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και το Λιμενικό Ταμείο Χίου για 50 χρόνια.

Κάλεσμα για χορηγίες για το… “Παλέ ντε ΝΟΧ”


Με μελέτες που είναι δωρεά των φίλων του ΝΟΧ, το σωματείο απευθύνει κάλεσμα για υποστήριξη με προσφορές και  χορηγίες όλους τους Χιώτες και Χιώτισσες, ώστε να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των 4 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Ηδη έχει συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό από χορηγίες (περίπου το 1/3 του προϋπολογισμού), χρειάζεται όμως να επιτευχθεί ο στόχος ώστε το… «Παλέ ντε ΝΟΧ» να είναι έτοιμο μέσα σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Κάλεσμα Στήριξης Ναυτικού Ομίλου Χίου για να γυρίσει “σπίτι” του (βίντεο)
Η μακέτα για το νέο αθλητικό κέντρο του ΝΟΧ

Σταθμοί σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε όπως αναφέραμε το 2003,  είναι το 2011 όπου το εγκαταλελειμμένο σήμερα κτήριο, φτιαγμένο την περίοδο της Δικτατορίας χωρίς οικοδομικές άδειες κλπ, κηρύχθηκε ως διατηρητέο νεώτερο μνημείο και ως προς την χρήση αποκλειστικά για αθλητικούς σκοπούς. Την περίοδο του κορονοϊού η ομάδα δούλεψε ακόμα πιο έντονα ώστε να φτάσει το Δεκέμβριο του 2023 να εξασφαλίσει την έγκριση των όρων δόμησης από τις αρμόδιες αρχές. Η Διοίκηση ευχαρίστησε όλους και όλες που έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα για να μπορεί ο ΝΟΧ να παρουσιάσει το σχέδιό του.

Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση του υπάρχοντος κτιρίου, την δημιουργία νέων κολυμβητικών δεξαμενών και πισίνων (η παλιά ανοικτή πισίνα, σήμερα έχει μπαζωθεί). Επιπλέον, προβλέπεται η  ανάπτυξη χώρων και υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν όχι μόνο τους αθλητές του σωματείου αλλά και την ευρύτερη κοινότητα της Χίου.

Κάλεσμα Στήριξης Ναυτικού Ομίλου Χίου για να γυρίσει “σπίτι” του (βίντεο)
ΝΟΧ: Η σημερινή εικόνα του κτηρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για δωρεές σε τραπεζικό λογαριασμό, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του ΝΟΧ www.noxiou.gr/newera. Για δωρεές μέσω Paypal, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=6VKLG6N2KWMQ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος