Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη προς το ΥΠΕΣ για αδειοδότηση μονάδας καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη προς το ΥΠΕΣ για αδειοδότηση μονάδας καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυτικών ελαίων στον κόμβο του περιφερειακού για το χωριό της Λαγκάδας, κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για λόγους τόσο αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής όσο και μικρής απόστασης της μονάδας από τον οικισμό της Λαγκάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έστειλε, όπως έχει τη δυνατότητα από το νόμο, το φάκελο της αδειοδότησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).
Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα του αν ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης του κοινού.
Καταλήγοντας, ο βουλευτής, που είχε δηλώσει στη Λαϊκή Συνέλευση του χωριού ότι άμεσα θα καταθέσει τη σχετική ερώτηση,  ρωτάει τον κ. Υπουργό αν προτίθεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου, προκειμένου αφενός να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου και η καταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

The post Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη προς το ΥΠΕΣ για αδειοδότηση μονάδας καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος