Ενεργοποίηση και κινητικότητα κομμάτων – περιφέρειας – Εκκλησίας για την αποσφράγιση των Λουτροκαταστημάτων Θερμών Ικαρίας.

Ενεργοποίηση και κινητικότητα κομμάτων – περιφέρειας – Εκκλησίας για την αποσφράγιση των Λουτροκαταστημάτων Θερμών Ικαρίας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/09/2019 μεταξύ του
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και του Υπουργού Τουρισμού
κ. Χάρη Θεοχάρη, με θέμα την ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά του Βορείου
Αιγαίου ετέθη εκτός των άλλων το θέμα της επιτακτικής ανάγκης επαναλειτουργίας των λουτρών στα Θέρμα Ικαρίας και στην Θερμή Λέσβου, στα πλαίσια εκπόνησης
σχεδίου γενικότερης αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών σε όλα τα νησιά του,
καθώς o ιαματικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντική πλουτοπαραγωγική
πηγή.
Για το ίδιο θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ Κομνηνάκα Μαρία, Μανωλάκου Διαμάντω, Συντυχάκης Μανώλης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού, τι μέτρα θα πάρει ώστε:
• Να απεμπλακεί η διαδικασία «αναγνώρισης» των συγκεκριμένων ιαματικών πηγών ιδιοκτησίας του Δήμου Ικαρίας, ώστε να μπορούν να πάρουν και το σήμα λειτουργίας τους.
• Να ανασταλεί το κλείσιμο των πηγών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «αναγνώρισης» και κατάθεσης του φακέλου για το ειδικό σήμα λειτουργίας
• Να εξασφαλιστεί στην συνέχεια η αναβάθμιση των λουτροκαταστημάτων, διασφαλίζοντας την χρηματοδότηση και την υλοποίηση αυτής της παρέμβασης.
Ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής κ. Βελόπουλος στους υπουργούς Υγείας και Τουρισμού για το ποιες
α) ..θα είναι οι ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσουν τα Λουτροκαταστήματα στα Θέρμα Ικαρίας;
β) ..ποιος θα αναλάβει το οικονομικό κόστος των απωλειών που έχει ο δήμος Ικαρίας και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής;
Γ) ..γιατί την τελευταία δεκαετία πολλά λουτροκαταστήματα, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας (το 2009 λειτουργούσαν 82 λουτρικέ μονάδες του 2019 κάτω από 40) ενώ μόνο 10 έχουν το ειδικό σήμα λειτουργίας;
Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Σάμου Ικαρίας και Φούρνων «…αρχικά εξέφρασε την θλίψη του για αυτήν την εξέλιξη και απευθυνόμενος προς κάθε αρμόδιο ζητεί την παράταση της λειτουργίας τους τουλάχιστον έως τέλους της φετινής λουτρικής περιόδου. Διότι, όπως τόνισε, τα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας αποτελούν μέγιστο δώρο του Θεού στο ακριτικό μας Νησί,… αλλά και ένα μείζονος ζωτικής σημασίας θέμα για τούς κατοίκους του Νησιού, τούς πολυπληθείς επισκέπτες και την προβολή της Ικαρίας γενικότερα.
Διαβεβαίωσε δε, ότι ενώνει την φωνή του με κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη ή φορέα της Ικαρίας και αναμένει, εν όψει των πρωτοβουλιών του Δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, να συνδράμει από την πλευρά του και σε συνεργασία με τούς αρμοδίους Φορείς, για την διευθέτηση του θέματος και την ομαλή επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών στα Θέρμα Ικαρίας.

The post Ενεργοποίηση και κινητικότητα κομμάτων – περιφέρειας – Εκκλησίας για την αποσφράγιση των Λουτροκαταστημάτων Θερμών Ικαρίας. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος