Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης – Tα σχέδια της αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Πρόνοιας

Την ενεργοποίηση της κοινωνίας στα πολιτιστικά αλλά και κοινωνικά δρώμενα του δήμου Μυτιλήνης οραματίζεται η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ανέπτυξε το όραμά της στον χώρο του πολιτισμού και των δομών πρόνοιας του δήμου.

Στον τομέα Πολιτισμού όπως είπε η κ. Χιωτέλλη, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δήμου Μυτιλήνης που καθιερώνει ο δήμος και που θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου με πολλές εκδηλώσεις παραγωγή μουσικών χάπενινγκ σε διάφορα σημεία του δήμου.

Επίσης η κ. Χιωτέλλη ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης κα μέσα στο Μάρτη θα υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση του έργου , ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα του μοναδικού χώρου πολιτισμού της πόλης.

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης – Tα σχέδια της αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Πρόνοιας

Η κ. Χιωτέλλη σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημιουργίας χώρων πολιτισμού, διεξαγωγής συνεδρίων και εκδηλώσεων και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αξιοποίηση κτιρίων από το τεράστιο κτιριακό απόθεμα του δήμου Μυτιλήνης που παραμένουν αναξιοποίητα. Η αντιδημαρχία πολιτισμού έκανε άνοιγμα σε εθελοντές με όρεξη και ιδέες, να πλαισιώσουν τον χώρο του πολιτισμού του δήμου και ήδη εθελοντές συμμετέχουν στη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ξεκινούν με το κυνήγι θησαυρού μέσα στον Μάρτη αλλά και τη διοργάνωση εκδήλωσης για τη γιορτή της γυναίκας.  

Για το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί , ενώ σημαντικό είναι ότι σύλλογοι και φορείς από 28 κοινότητες του δήμου έχουν καταθέσει αίτημα συμμετοχής με πολλές και πλούσιες εκδηλώσεις.

Στον τομέα της Πρόνοιας η κ. Χιωτέλλη σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για να διαμορφωθεί ένας χώρος που θα μπορεί να παραχωρείται σε συμπολίτες μας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , όπως την πρόσφατη περίπτωση που σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας κάηκε και μητέρα με δυο μωρά φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής. Όπως και έναν αξιοπρεπή χώρο που να μπορεί να λειτουργήσει και σαν υπνωτήριο και να ανοίγει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. «Απαιτείται πολύ δουλεία και χρόνος,  είπε η κ. Χιωτέλλη, καθώς απαιτείται η εκπόνηση μελετών για να διεκδικήσουμε πόρους για εντάξεις έργων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος