Διάψευση από ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα της ψευδούς φημολογίας περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο

Διάψευση από ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα της ψευδούς φημολογίας περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο

Κατηγορηματική διάψευση από τον  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα,  σχετικά με τις ψευδείς φήμες περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο. Την ψευδή πληροφορία ανήρτησε χθες στο προσωπικό του ιστολόγιο ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Άρης Χατζηκομνηνός ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κάλεσε το υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να πάρει θέση:

Δήλωση ΥΜΕΠΟ Δημήτρη Βίτσα:

«Διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία κυκλοφορεί κακόβουλα σχετικά με δήθεν πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δεύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Λέσβο. Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργηθεί δεύτερο ΚΥΤ σε κανένα από τα νησιά μας. Αυτή είναι η πάγια, διαχρονική και αμετάκλητη πολιτική μάς απόφαση. Διευκρινίζω προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς ορισμένους που διαδίδουν ανάλογα χονδροειδή ψεύδη, θεωρώντας πως θα ωφεληθούν πολιτικά εν όψει των τοπικών εκλογών, ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί αδίκημα που διώκεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Ως προς την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ξεκαθαρίζω ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα. Η καθυστέρηση που υπήρξε σχετίζεται με την απόφασή μας για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος περιοχής και μεγαλύτερο πληθυσμό. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσία σε όλους τους κατοίκους, ανεξαιρέτως. Οι επιλογές μας αντανακλούν τα ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού του Λαού μας και ειδικά του Λαού της Λέσβου που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε ανενόχλητους όσους με ψεύδη κηρύσσουν την ξενοφοβία, το μίσος και την μισαλλοδοξία.»

Η  ανάρτηση του   Άρη Χατζηκομνηνού:

«Χθες, ενημερώθηκα από έγκυρες πηγές ότι στην περιοχή της Αχλαδερής προετοιμαζεται η δημιουργία ενός ακομη ΚΥΤ μεταναστών αντίστοιχου της Μοριας, με την εγκατάσταση 2.000 οικίσκων !!!!! Ηδη μαλιστα μεταφορικές εταιρίες έχουν καταθέσει σχετικές οικονομικές προσφορές για την ανάληψη του έργου της μεταφοράς των οικίσκων. Σε μια τέτοια περίπτωση η υποβάθμιση του περιβαλλοντος, ίδια δε του κόλπου της Καλλονής, ελλείψει βιολογικού καθαρισμού, καθώς και η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωης των κατοίκων της Λέσβου είναι δεδομένη και πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Ως πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και πολίτης της Λέσβου προκαλώ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον ακόμη υφιστάμενο Δήμο Λέσβου να διαψεύσει την είδηση αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση καλώ έναν έκαστο των υποψηφίων που ζητούν την ψήφο του Λεσβιακου λαού, ίδια δε τη νυν Περιφερειάρχη που ασκεί εξουσία και γνωρίζει ακριβώς τι πρόκειται να συμβει, να πάρουν θέση ανοιχτά και ξεκαθαρα , προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, κατόπιν εκλογών. Το νησί μας δεν αντέχει το βαρος ενός ακόμη Κέντρου Μεταναστών, πόσο μάλλον τέτοιας δυναμικότητας! Φτάνουν πια τα πολιτικά παιχνίδια και τα πειράματα σε βάρος των Λέσβιων πολιτών! Οφείλουμε να προστατεψουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας και που δυστυχώς σήμερα είναι έρμαιο πολιτικών σκοπιμοτητων και προσωπικών φιλοδοξιών.»

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:

  • Ο κ. Μουτζούρης πρέπει άμεσα να αποστασιοποιηθεί από τις ψεύτικες “πληροφορίες” που διαδίδει ο υποψήφιος του
  • Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ψηφοδέλτια της Δεξιάς, είναι επικίνδυνοι για τα νησιά μας
  • Οι πολίτες έχουν μια επιλογή: το ενωτικό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σπιλάνη!
 
Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον πρύτανη και υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, να πάρει θέση και να καταδικάσει την ενέργεια του υποψηφίου περιφερειακού του συμβούλου και πρώην Δήμαρχου, ο οποίος αναπαράγει “ως έγκυρη πληροφόρηση” ότι, εδώ και καιρό, τοπικοί ακροδεξιοί κύκλοι διακινούν υπόγεια, κυρίως σε περιοχές του νέου δήμου Δυτ. Λέσβου, για δήθεν “δημιουργία νέου χοτ σποτ” και μάλιστα “μεγάλης δυναμικότητας” στην περιοχή.
 
Μια “πληροφορία” που έχει διαψευστεί με διάφορους τρόπους και από τα πιο επίσημα χείλη. Μια “πληροφορία” που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες και διασπείρει τον διχασμό. 
 
Απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες, που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας, θα πρέπει όλοι και όλες μας, αλλά και οι επαγγελματικοί φορείς, όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλου του νησιού, να είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντίθετες.
 
Ο κ. Μουτζουρης, δεν έχει πάρει μέχρι τώρα θέση. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτει την ενέργεια του πρωτοκλασάτου στελέχους του, που χρησιμοποιεί την επικίνδυνη παραπληροφόρηση ως μέσο επηρεασμού των πολιτών.
 
Είναι αδιάφορο, εάν αυτή η υπόθεση, εξελίσσεται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων που, επίσημα ή ανεπίσημα στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, που θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια της τοπικής δεξιάς.
 
Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον σε όλους και σε όλες προφανές, ότι οι πολίτες της Λέσβου, δεν έχουν να επιλέξουν, ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς της ΝΔ, δηλαδή ανάμεσα στην ανικανότητα, που εκφράζει το σύστημα της κ. Καλογήρου και που έχει καταδικάσει τα νησιά μας στην στασιμότητα και τον διχασμό που εκφράζει το ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη, όπως έντεχνα εδώ και καιρό, μας πλασάρουν, με διάφορους τρόπους.
 
Η υπερψήφιση του ενωτικού ψηφοδελτίου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Σπιλάνη, είναι αυτή που θα απελευθερώσει τις δυνατότητες των νησιών μας και θα βάλει φρένο στα σχέδια όσων επιχειρούν να σπείρουν τον διχασμό!

The post Διάψευση από ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα της ψευδούς φημολογίας περί δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος