Από χθες το μεσημέρι όταν έγιναν γνωστά τα τρία θετικά στον κορονοϊό κρούσματα σε χωριό βόρεια της Λέσβου, οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα, ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε δημοτικούς χώρους και άμεσα στήθηκε το προσωρινό Ιατρείο Έκτακτης Ανάγκης για επείγοντα περιστατικά.
Ο κ. Ιορδάνου αναφέρθηκε στην διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών καθώς και στο κλείσιμο ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου στην Καλλονή, τα οποία είχε επισκεφτεί ο 85χρονος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Επίσης, έκλεισε και κτηνιατρείο στο οποίο εργάζονταν ο εγγονός που βρέθηκε θετικός, ενώ έκλεισε και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι δύο μοναχοί που είχαν έρθει σε στενή επαφή με την οικογένεια και φέρεται ότι έφεραν τον κορονοϊό στο νησί.
The post Απολυμάνσεις και ιχνηλάτηση στο Δήμο Δ. Λέσβου για τα τρία θετικά κρούσματα covid-19 (audio) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος