Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η 10η Γιορτή Μελιού στους Φούρνους. Πρόκειται για μια διοργάνωση που επιμελείται ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων που καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο που θέλει να μάθει το μυστικό για την παραγωγή του μοναδικού θυμαρίσιου μελιού της περιοχής αλλά και τον τρόπο που διασκεδάζουν οι κάτοικοι πάντα βέβαια με τη συνοδεία ενός καλού βιολιού.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων Δημήτρης Μαρκάκης ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε τον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου Μάκη Ευαγγέλλου να παρουσιάσει το χορευτικό του συγκρότημα αλλά και τα συγκροτήματα των Φούρνων και του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Ικαρίας.
Στο τέλος της παρουσίασης των χορών από όλα τα συγκροτήματα ακολούθησε ένας χορός από όλους τους χορευτές των τριών νησιών που έδωσαν και το σύνθημα για να ξεκινήσει το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ορχήστρα του Μανόλη Γρύλλη από την Λέρο.
Λίγο νωρίτερα υπήρξε και σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας του τρύγου του μελιού από μελισσοκόμους τη ς περιοχής.
Η προετοιμασία για τη γιορτή ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα προκειμένου να ετοιμαστεί το κρέας, η μελένια , το τοπικό γλυκό που θα προσφερθεί στον κόσμο και φυσικά οι λουκουμάδες με το μέλι των Φούρνων.
Οι πάγκοι στήθηκαν από νωρίς το Σάββατο το βράδυ για να περάσει ο κόσμος και να γνωρίσει το μοναδικό ντόπιο λαδοτύρι, τη μυζήθρα, τα τοπικά αναψυκτικά Λαγού και φυσικά το θυμαρίσιο μέλι και τα παράγωγά του.
Το ραντεβού για την 11η Γιορτή Μελιού δόθηκε για τον Ιούλιο του 2020.
The post Αντάμωμα παράδοσης και τοπικών προϊόντων στους Φούρνους ( ΔΙΚΌς ΜΟΥ ΤΊΤΛΟς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος