Στην απευθείας σύναψη σύμβασης μίσθωσης ακινήτου, αυτού του συγκροτήματος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, στην περιοχή Λευκωνιά- Κοντάρι Χίου, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία χώρου για την παραμονή των νεοεισερχόμενων μεταναστών.
Το μικτό μίσθωμα για χρονικό διάστημα 7 μηνών ανέρχεται στις 46.200 ΕΥΡΩ, με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης, και θα λειτουργήσει ως χώρος παραμονής των νεοεισερχόμενων μεταναστών.
Όπως σημειώνεται στο σημείο 22 των λόγων που οδήγησαν στην απόφαση του Υπουργείου για μίσθωση (Chios_Domi_karantina_simvassi_ALHTHIA_14Apr20):
«…για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης που δεν υπάγονται στην υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για λόγους ασφαλείας, δημόσιας τάξης και δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι εξειδικεύονται στην ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του κοινωνικού συνόλου από τη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, με την άμεση μεταφορά των νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους και εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας, καθίσταται επείγουσα και επιτακτική η σύναψη συμβάσεων μισθώσεων ακινήτων αποκλειστικά για την αντιμετώπιση αναγκών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας των προαναφερθέντων νεοεισερχομένων πολιτών τρίτων χωρίων και ανιθαγενών».
The post Χίος: Μίσθωση κτηρίου για δομή-καραντίνα από το υπουργείο Μετανάστευσης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος