Τέλος του μήνα ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδεται στο δήμο η παιδική χαρά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης που περιμένουν πως και πως , μικροί και μεγάλοι επισκέπτες , όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στρατής Τζιμής .
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα δοθεί ακόμα προς χρήση στους πολίτες της Μυτιλήνης αφού απαιτείται έγκριση πιστοποιητικών ασφαλείας οπότε ο δήμος θα πρέπει να τρέξει παράλληλα και τις διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει επιτέλους η μεγαλύτερη και κεντρικότερη παιδική χαρά της πόλης. Ο κύριος Τζιμής είναι αισιόδοξος ότι ή αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα . Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το έργο ξεκίνησε από το Μάρτιο του 2019 ως μέρος του έργου αναβάθμιση Πάρκου της Αγίας Ειρήνης, προϋπολογισμού 480.000, που χρηματοδοτείται από Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» και είναι το πρώτο έργο του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης .
Καθυστέρηση υπήρξε καθώς χρειάστηκε τροποποίηση της μελέτης για την τοποθέτηση του ελαστικού δαπέδου ασφαλείας στην παιδική χαρά που πλέον ολοκληρώθηκε και από την εργολήπτρια εταιρία τις επόμενε ημέρες θα γίνει τοποθέτηση του δαπέδου, τοποθέτηση των οργάνων που έχουν αποκατασταθεί και στη συνέχεια θα παραδοθεί στο δήμο Μυτιλήνης .
Επίσης στο πάρκο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σιντριβανιού και υπολείπονται μικρές παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί συνολικά το έργο.
Όμως ενώ φαίνεται να είναι καλές οι εξελίξεις για την παιδική χαρά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης, καθυστερούν ακόμα ανάλογες εργασίες σε παιδικές χαρές τόσο στην πόλη όσο και στα 33 χωριά που έχουν μεν δρομολογηθεί δεν έχουν δε ολοκληρωθεί και θα παραμείνουν και για το φετινό καλοκαίρι τα λουκέτα καθώς δεν πληρούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας.
The post Τέλος Ιουνίου παραδίδεται η παιδική χαρά στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος