Πυρκαγιά στην Εύβοια, σχόλιο του Ν. Ξυλά- Γραμματέα ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Πυρκαγιά στην Εύβοια, σχόλιο του Ν. Ξυλά- Γραμματέα ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Με τη φωτιά να καίει στην Εύβοια, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε εμφανίσεις τους στα κανάλια συμφωνούσαν ότι «η καταστροφή δεν έχει χρώματα και ιδεολογίες», «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών περιστατικών», ότι «δεν προσφέρονται για εργαλειοποίηση στην πολιτική αντιπαράθεση» κλπ.
Εν ολίγοις να μη μιλάει κανείς για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, για την πρόληψη, την απαξίωση των υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης. Να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ότι η γη είναι εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοφορίας δηλαδή, γεγονός που οπλίζει και το χέρι κάθε εμπρηστή.
Να μη βγει «άχνα» για την ΕΕ, που δεν θεωρεί «επιλέξιμα» τα έργα προστασίας του λαού γιατί αντίκεινται στον κανόνα του «κόστους – οφέλους» του κεφαλαίου. «Σιγή» για την ΕΕ και τα Κόμματά της που αποθεώνουν τη «δημοσιονομική πειθαρχία», που στεγνώνει τα κονδύλια για έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Κουβέντα για το επιτελικό κράτος, ικανότατο μεν στην υπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, «ανήμπορο» δε στην προστασία της περιουσίας και της ζωής του λαού.
Αυτός είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ακολουθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, εξ’ ου και το «σιωπητήριο» για τα αίτια του προβλήματος. Δεν πρόκειται για «πολιτικό πολιτισμό» λοιπόν αλλά κανονική «ομερτά» μεταξύ συνενόχων στο έγκλημα.

Του Νέστορα Ξυλά
Γραμματέα της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

The post Πυρκαγιά στην Εύβοια, σχόλιο του Ν. Ξυλά- Γραμματέα ΤΕ Χίου του ΚΚΕ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος