Λέσβος: Μέχρι 12 Ιανουαρίου ο διεθνής διαγωνισμός για την «Αξιοποίηση του Αρχοντικού Γεωργιάδη»

Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί 12 Ιανουαρίου 2024, ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την «Αξιοποίηση του Αρχοντικού Γεωργιάδη» στην πόλη της Μυτιλήνης με προϋπολογισμό δύο εκατομμύρια ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας.  Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου 2024.  

Το εμβληματικό Αρχοντικό Γεωργιάδη χτίστηκε περί τα 1880, το 1998 κρίθηκε διατηρητέο αγοράστηκε από τη Νομαρχιακή αρχή Βουνάτσου και αποπληρώθηκε από τη Νομαρχιακή αρχή Βογιατζή. Ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο της επισκευής του εμβληματικού κτιρίου που φέρει ορατά πλέον τα σημάδια του χρόνου. Τα τελευταία χρόνια, ο αύλειος χώρος φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών της Περιφέρειας.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επιμελήθηκε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, την ωρίμανσής της και την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για το τι προβλέπει η μελέτη για το Αρχοντικό Γεωργιάδη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αρχιτέκτονα Γιώργο Βερβενιώτη. Οι επεμβάσεις θα εξασφαλίσουν την επισκευή του φέροντα οργανισμού, ενώ προβλέπεται η δημιουργία αίθουσας εκθέσεων, θεάτρου, τοπικού γραφείου διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Office), χώρο φιλοξενείας προσωπικοτήτων αλλά και φοιτητών και γενικότερα παραγωγικούς χώρους πολιτισμού. Κλείνοντας την τετραετία στην παρούσα περιφερειακή αρχή, η Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε ικανοποιημένη, για τα όσα η αντιπεριφέρεια πολιτισμού έχει καταφέρει.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος