Στην έκδοση ψηφίσματος και δήλωση της στήριξης του ΚΕΘΕΑ προχώρησε ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών και Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.
Στο ψήφισμα αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι αιφνίδια η κυβέρνηση προχώρησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 145)/30-11-2019 στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.
Η κατάργηση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του φορέα. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα. Βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή των μελών σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του οργανισμού, με κορυφαία έκφραση την εκλογή του εθελοντικού και άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα στη Θεσσαλία δραστηριοποιούνται επί πολλά χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ έχοντας να παρουσιάσουν ένα πολύ σημαντικό έργο στη δευτερογενή πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη από ουσίες και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές χιλιάδων μελών και των οικογενειών τους.
Ζητούμε λοιπόν, τη συμπαράσταση σας με ψήφισμα που θα ζητά την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει στην αλλοίωση του Θεραπευτικού Μοντέλου του ΚΕΘΕΑ
Συνημμένα επισυνάπτεται προσχέδιο ψηφίσματος συμπαράστασης και ενημερωτικό υλικό».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος