Χωρίς μικροβιακό φορτίο το νερό του Βόλου – Υψηλά χλωριούχα λόγω γεωτρήσεων

Υψηλά χλωριούχα παρατηρούνται στο πόσιμο νερό του Βόλου, λόγω του ότι το νερό προέρχεται από γεωτρήσεις, ή από γεωτρήσεις ήταν το νερό στις βρύσες που ελήφθησαν τα δείγματα και έγιναν οι έλεγχοι από πιστοποιημένο εργαστήριο με έδρα το Βόλο, με το οποίο συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ μετά την κακοκαιρία Daniel.

Μετρήσεις γίνονται συχνά και σταθερά,καθώς από το Νόμο προβλέπεται διαπιστευμένο εργαστήριο να κάνει όλες τις μετρήσεις σε μία σειρά παραμέτρων για τις οποίες δεν διαθέτει πιστοποίηση η ΔΕΥΑΜΒ.

Για την ώρα η ΔΕΥΑΜΒ στο μήνα Νοέμβριο έχει αναρτήσει αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος από 14-16/11/2023. Η συνεργασία σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί, με τη ΔΕΥΑΜΒ να έχει να αντιμετωπίσει την αποκατάσταση σημαντικών ζημιών στα κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

“Το θετικό είναι ότι πλέον δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη μικροβιακού φορτίου κάτι που παρατηρήθηκε έντονα μετά τον Daniel καθώς είχε διακοπεί η παροχή νερού για μέρες και έως αποκατασταθεί, είχαν εσέλθει βρωμόνερα επιμολυσμένα και ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί το θέμα και γι αυτό και η έντονη χλωρίωση. Όμως μετά τον Elias, το νερό δεν κόπηκε παρά για ώρες και ήδη βέβαια λειτουργούσαν οι γεωτρήσεις και σύντομα τέθηκε η κατάσταση υπό έλεγχο” παρατήρησε χημικός του εν λόγω εργαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η πολιτεία θα πρέπει να ερευνά αν οι έλεγχοι γίνονται από διαπιστευμένα εργαστήρια καθώς υπάρχουν και δήμοι που συνεργάζονται με μη διαπιστευμένα εργαστήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος